Avstängt YouTube-konto

Idag stängdes mitt YouTube-konto av, ett konto där jag under de senaste 10 åren samlat i runda slängar 250 klipp där Sverige eller svenskar snackas om, porträtteras och där svenska pratas.

Det är såklart jättetråkigt och jag har hoppas att de kan tänka sig att återställa mitt konto, annars är det en spik i kistan för en webbsida som är en av Sverige äldsta och som fortfarande uppdateras ständigt. 1997, alltså för 24 år sedan, startade jag Alla Talar Svenska (då under namnet SviF - Sverige i filmerna).

Vi får se under den kommande veckan ifall YouTube och deras community kan tänka sig att återställa kanalen. Om inte, well, då får vi se vad som händer helt enkelt.

Uppdatering 2021-05-30:

Efter överklagan så står YouTube fast vid sitt beslut. Min kanal är borttagen och jag kommer inte få tillbaks den. Sånt är livet, och en risk som jag var medveten om. Vad jag tycker är så skrattretande, eller snett beroende på hur man står, är att det var inget av de klipp som mediehusen klagat på copyright som gjorde att kanalen raderades. Nej då. Det var heller inget av de kanske tjoget klipp som hade blod, våld, vapen, slagsmål eller annat i sig. Nej, det var när jag laddade upp ett klipp från en italiensk film från 1976 där det visades ett par bröst som det tog skruv. Det klarade inte YouTube (och i förlängningen deras amerikanska ägare av) och kanalen raderades.

Men men. Även om jag för stunden blev ledsen och insåg att mycket av min tid som jag har lagt ner på att fixa videoklipp är borta och communityn runt kanalen, så går livet vidare. Jag har under veckan testat lite olika lösningar för enkel videohantering, delning och inbäddning och kommer i stället att köra en kombination av min sida/kanal på Facebook och Instagram samt webbplatsens egna mediehantering.

Det senare gör att jag kommer gå ner lite i rapport-skrivningshastighet under sommaren och ska lägga en del tid på att bygga om min webbplats (det var ändå på tiden) och då gå upp till en bättre version av Drupal, som Alla Talar Svenska är byggd i, och väljer då att lägga min fritid på det, i stället för att titta igenom gamla filmer och tv-serier och skriva om dem. Några nyheter blir det nog, men mest blir det fram i augusti/september om allt går väl, och då med en hel bunt fräscha, coola filmer och tv-serier. Vad sägs om filmer som Locked down, Men in black Internaional, Cesar Chavez, En labyrint av lögner, Victoria & Abdul och Two night stand bara för att nämna några. Samt Scrubs, River, Poldark, 30 Rock och Sex Education från tevens värld. Och sedan har jag en näst intill kilometer lång lista med tips på andra filmer och tv-serier, så det kommer mera....

Ha en skön sommar allihopa!
// Adam