Babylon 5: Legend of the Rangers

En mystisk och okänd fiende har börjat dyka upp i universum och skjuter ner det ena stora skeppet efter det andra. Kapten David Martel (Dylan Neal) på skeppet Liandra råkar hamna i trubbel med den okända fienden. För att försöka nå gåtans lösning pratar han med G'kar (Andreas Katsulas) om hur fienden hade attackerat Liandra eftersom de taktiska manövrarna inte stämmer med hur de tidigare gjort. G'kar, som är en av många ambassadörer på väg till en arkeologisk utgrävning som kan ge fler svar på den mystiska fiendens uppdykande, berättar att det finns två saker som man kan hitta i alla kända civilisationer i vårt universum:

G'kar: "Every spacefaring race has two things in common. First, they all have a food identical to what humans call Swedish meatballs. Don't ask, I don't understand it, it's just there..."
Lyssna på ljudklippet (55 kb)

Det andra saken, för den som är intresserad, är berättelser och legender om en stor, stark mörk kraft som efter en lång tidsrymd slogs ner av en ljusare, ännu starkare och vänligare kraft.

Mer information

Originaltitel: Babylon 5: Legend of the Rangers
Fredrik Ekman, Nils Henriksson