En öm kyss

Tahara Khan (Shabana Akhtar Bakhsh) är syster till Casim Khan (Atta Yaqub) och är en tjej som är väldigt framåt och drivande. Hon har planer att bli journalist och i filmens inledning håller hon ett tal i skolans aula om varför västvärldens syn på muslimer är väldigt sned och felaktig. Hon målar upp en bild om en massa personer som är ihopslängda till en och drar en parallell om hur det är västvärldens syn på islam.

Tahara: "Imagine I lump Christians, George Bush, the Pope, Henrik Larsson and Willie the Janny all into one person. You'd laugh. Why? 'Cause it's dumb. But that's exactly what the West does with Islam."
Lyssna på ljudklippet (26 kb)

Lite senare i filmen håller Casim på och söker ekonomisk backning för att starta en klubb tillsammans med sin kompis Hammid (Shy Ramsan). Hammid skryter gärna om hur bra diskjockey Casim är. När Hammids telefon ringer ungefär i mitten av filmen låter det så här:

Hammid: "Aye, I can set you up with anything you want, bud. I can give you fucking Mull of Kintyre, Abba, anything you want. I'll give you it."
Lyssna på ljudklippet (26 kb)

Mer information

Originaltitel: Ae fond kiss...
Anne-Louise Kullgren