Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Festen är över

I uppföljaren till American Graffiti håller John Milner (Paul Le Mat) håller och fixar med sin dragracingbil och ska snart tävla mot de större och bättre stallen på banan. Teensa (Mary Kay Place) kommer fram och snackar lite grann, men är mest irriterande. Dock har hon, via sin pappas Rotaryklubb, en utbytesstudent med sig som heter Eva (Anna Bjorn). Hon är i själva verket från Island, men vare sig Teensa eller John verkar förstå det för stunden och de får för sig att hon är svensk. En stund senare sticker Teensa iväg med en brylcremekille och lämnar Eva i sticket hos John. Lance (John Lansing) kommer förbi John och hans bil och får syn på Eva och blir synnerligen betuttad:

Ron: "Who is this beauty queen here?"
Lance: "Hey now, leave her alone. She's Swedish or something. She doesn't speak English."

Audio file

Lance visar sig kunna prata lite tyska som Eva förstår och han pladdrar på och är hälften pinsam och hälften otroligt påträngande. Till slut kommer han fram till följande raggningsreplik:

Ron: "So what do you say, baby - how about giving me a little bit of free love you've got over there in Sweden, huh? "

Audio file

Det blir inget kärleksutövande utan John drar iväg med Eva för att käka lite och på vägen dit så pratar han med Eva, som inte förstår vad han säger och svarar på isländska som John naturligtvis inte förstår:

John: "So you're from Sweden, huh? So... you know Anita Ekberg?"
Eva: "Anita Ekberg?"
John: "Hey, yeah. How about... what's that car... Volvo?"
Eva: "Volvo?"
John: "Yeah, they got Volvo... from Sweden. Now, you must be from Sweden, huh?"

Audio file

När John och Eva kommer tillbaka följer Eva med in i Johns lilla husvagn som han har med sig via tävlingarna. John ser fram emot lite hångel och kel, men han blir avbruten när Ron (Jon Gries) stormar in i husvagnen och meddelar att en av deras konkurrenter har kraschat. John kommer av sig rätt rejält och den påföljande tafatta diskussionen lyder så här:

John: "Eeh... now, where was I? The north pole! Yes, the north pole, and Eastland... and... Volvo."

Audio file

John har sedan sin första tävling och han vinner den, men lyckas även krascha sin bil. Han blir helt förstörd över det faktum att han har förlorat sin enda chans att visa vad han går för, då hans värste konkurrent skulle vara nästa motståndare. Han får dock oväntad hjälp av andra konkurrenter. De har insett att han är en naturbegåvning, både förarmässigt som mekarmässigt, och de fixar så att hans bil blir fixad och lagad så han kan köra ett sista race, då mot sin värste konkurrent. Han gör så och vinner överlägset. I sitt vinnarrus inser han att Eva, den isländsksvenska blondinen, är tjejen i hans drömmar och han vill gifta sig med henne där och då. Han kan ju dock inte förklara det för henne eftersom han inte kan prata hennes språk. Han ropar ut efter hjälp och en kille i hopen intill svarar på hans fråga.

John: "Does anyone here speak Swedish?"
Kille: "Uh... yeah... I speak a little Swedish."
John: "Get out of here!"

Audio file

De kommer på att Ole (Erik Holland) som jobbar på den lokala syltan kanske kan svenska och beger till honom:

John: "? Do you speak Swedish?"
Ole: "No. I speak Norweigan."
John: "Well uhm... try talking to her."
Ole: "Du är vacker. Svenska flicka."
Eva: "Nej, han missförstår. Jag är från Island. Han tror jag är svensk."
Ole: "She isn't Swedish. She is from Iceland."

Audio file

Affisch för filmen Festen är över

Lars Wikström

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.