The Greatest Showman

P.T. Barnum (Hugh Jackman) växer upp som son till en skomakare, och ser tidigt hur de rika ser ner på de fattiga. Driftig som han är ger han sig den på att han ska skapa något stort, och ser sin chans när han snubblar över en av samhällets utstötta. Han börjar bygga sin show, sin cirkus som skulle bli känd under namnet P.T. Barnums Cirkus. Det är dock en cirkus baserad på udda människor - skäggiga damen, längsta mannen i Amerika, mannen med hår i hela ansikter, och så vidare. Barnum ville mer, han ville upp i samhällsskiktet och ser sin chans då han möter den svenska sångerskan Jenny Lind (spelas av svenska skådespelerskan Rebecca Ferguson).

Barnum övertygar henne om att komma med till Amerika för att sjunga för fullt hus i New York. Hon accepterar och så blir det dags för hennes framträdande. Barnum introducerar henne:

P.T. Barnum: "May i present: The Swedish Nightingale. Miss Jenny Lind."
Lyssna på ljudklippet

Det blir succé och Barnum stortsatsar på en turné över hela Amerika. Det finns en viss dragning mellan Lind och Barnum och när Lind vill ta det ett steg längre, men Barnum inte vill det, hoppar Jenny av och turnén är över.

Jennys namn nämns några fler gånger i filmen, och det visas också affischer och tidningsartiklar där hennes namn visas.

Bild på en affisch med Jenny Lind från filmen "The Greatest Showman".
Bild från en tidningsartikel med Jenny Lind i filmen "The Greatest Showman".
Bild från en tidningsartikel med Jenny Lind i filmen "The Greatest Showman".

Mer information

Originaltitel: The Greatest Showman
Adam Evertsson