How to be single

Filmens handling kretsar kring en handfull tjejer i centrala New York och deras singelliv. En del är mer eller mindre desperata efter att hitta en partner, andra lite mer coola när det kommer till den delen av sina liv. Systrarna Alice (Dakota Johnson) och Meg (Leslie Mann) delar lägenhet och Meg har, efter att ha fått se efter en väns ettåring, insett att hennes biologiska klocka ringer, och ringer högt. Men hon ödslar inte tid på att leta upp den perfekta mannen, utan letar i stället upp den perfekta spermadonatorn.

På Midtown Cryobanks webbplats har hon hittat profilen SWED378 som är svensk, med två svenska föräldrar, blå ögon, har ingen historia av cancer i släkten, har pluggat ekonomi och ser ut som värsta helyllesvensken. Det perfekta kapet med andra ord. Meg har fallit som en fura.

Meg: "I'm gonna have a baby."
Alice: "What?"
Meg: "I found a sperm donor. This guy. He's of Swedish descent."
Alice: "Oh, my God."
Meg: "He has no known cancers on either side of his family, no history of drug abuse. No history of any kind of mental illness, or..."
Alice: "Oh, my God."
Meg: "I know."
Alice: "Oh, my God."
Meg: "I know."
Lyssna på ljudklippet

Av profilen på donationssajten så kan vi se att killen mycket riktigt ser bra ut, har användarnamnet SWED378, att både mamman och pappan är svenska och att hans ögonfärg är - såklart - blå.

Bild från filmen "How to be single".

Mer information

Originaltitel: How to be single
Klara Sigfridsson