The life and death of Peter Sellers

Dokumentärfilmen om den evige Peter Sellers bjuder på ett par svenskheter då han faktiskt dejtade allas vår egen Britt Ekland (Charlize Theron). Peter (Geoffrey Rush) har under en längre tid varit och besökt spåmannen Maurice Woodruff (Stephen Fry) och han har snokat reda på att regissören Blake Edwards vill göra en uppföljare till filmen om Rosa Pantern, och vill naturligtvis har Peter i rollen som den klantige Closeau. Nästa gång Peter kommer och hälsar på Maurice ger Maurice Peter två initialer - B.E. Maurice vill ge Peter initialerna till Blake Edwards, men en tidning kommer i vägen innan Peter hinner bli kontaktad av Blake Edwards. Tidningen basunerar ut att en svenska kommer till staden, vilket får Peter att söka upp henne på hotellet och helt exalterad förför han henne. I hotellkorridorerna dansar han nästan och säger då bland annat för sig själv:

Peter: "Britt Ekland. Hello, Britt. You must be Britt. You're Britt Ekland!"
Lyssna på ljudklippet (53 kb)

De träffas, och gifter sig sedermera. På bröllopsresan råkar Peter ut för en hjärtinfarkt och stönar till sin nya fru att hon måste ringa en doktor:

Britt: "Peter!"
Peter: "Britt - call the doctor!"
Lyssna på ljudklippet (14 kb)

Det finns även ett par bilder från tidningarna som Peter hittar på golvet innanför dörren, tidningarna som basunerar ut att the Swedish starlet Britt Ekland kommer till stan:

Bild från filmen "The life and death of Peter Sellers".
Bild från filmen "The life and death of Peter Sellers".
Bild från filmen "The life and death of Peter Sellers".

Mer information

Originaltitel: The life and death of Peter Sellers
Adam Evertsson, Konrad Åkesson