Old Boy - Hämnden

Oh Dae-su (Min-sik Choi) faller offer för ett hemskt psykologiskt experiment där han spärras in i ett rum i 15 år, utan någon som helst förklaring till varför. När han släpps fri efter alla dessa år har han bara en ny kostym på kroppen, en mobiltelefon och en bunt pengar. En av hans första frågor är var hans dotter tagit vägen och han upptäcker att hon har fått ett nytt hem långt från Korea, nämligen i den kalla nord. Han får en lapp med hennes adress som visar sig vara EVA VON LJUNGBERG, KUNGSHOLMSGATAN 31 BOX POSX, S-10420, STOCKHOLM, SWEDEN. Tel. 46-8-660-0330. Oh Dae-Su upprepar även lite av informationen:

Oh Daw-Su: "Eva... Stockholm... Eva..."
Lyssna på ljudklippet (29 kb)

Slår man det 08-numret till Stockholm så möts man av ett meddelande från Telia där de informerar om att telefonnumret är stängt på kundens begäran och hänvisning finns till nummer 08-54589400, som går till koreanska ambassaden. Lite humor, då filmen är gjord i Korea...

Här finns även en bild som kan vara värd en titt:

Bild från filmen "Old Boy - Hämnden".

Mer information

Originaltitel: Oldboy
Mathias Södermark, Anton Lahti, Lars S, Martin, Sam och Victor. Stort tack till alla som skickat in bilder på adresslappen.