Simpsons

Avsnitt: Podcast news

Lisa och Marge fastnar i true crime-podcast-träsket och lever med podden dag för dag. När podden Intermindable med Tabitha Shingle kommer till Springfield för att göra en live-poddinspelning så är naturligtvis Lisa och Marge där i publiken. Tabitha berättar om podden och dessa frmatidsplaner, och samtidigt kommer Kent Brockman för att göra ett reportage kring true crime-podcaster, något som Kent anser är en dagslända och andrahands-journalism.

Simpsons

Avsnitt: Loan-a-Lisa

Familjen Simpson hälsar på farfar Simpsons på äldrehemmet och där har farfar bestämt sig för att ge dem sitt arv redan nu, trots att han inte kolat än. Var och en i familjen får femtio dollar att göra vad man vill med. Lisa bestämmer sig för att gå med i ett mikrolåninstitut - ett program där man lånar ut sina pengar till de som inte behöver så stora lån, eller har problem med att få lån från sin bank av olika skäl. På webbsidan som tillhör institutionen presenteras idéen av Muhammad Yunus:

Simpsons

Avsnitt: Moe baby blues

Farfar Simpson får en rejäl flipp då de ändrat hans medicinering. Han kommer gående utanför familjen Simpsons hus, slår med en toffel på sitt bäcken och säger:

Farfar: "The Swedish are coming! The Swedish are coming!"
Marge: "Oh lord. Why do they keep changing his medication?"

Simpsons

Avsnitt: Jaws wired shut

Homer bryter käken i en olycka och för att det ska läka ordentligt så måste hans käke hållas stängd i en månad vilket görs med en metallanordning. Detta gör att han inte kan prata och medför att han blir en mycket bättre lyssnare. Under en "pratstund" med sin pappa så nämns Sverige på detta vis:

Grandpa: "Three wars back we called sauercraut liberty cabbage, and we called liberty cabbage superslaw. And back then a suitcase was known as a Swedish lunchbox. Of course nobody knew that but me."