The wolf of Wall Street

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) är född som säljare och skitstövel. Med andra ord passar han fint in på USAs Wall Street. Han lyckas komma intill Mark Hanna (Matthew McConaughey) som är en legend på Wall Street, och efter en synnerligen lyckas affär med Microsoftaktier får Jordan följa med Mark på en lyxlunch. Där tar Mark kokain och sätter sedan ribban för vad som kommer hända den kommande stunden - han beställer nämligen en lavin av Absolut Martinis av servitören Hector (José Ramón Rosario):

American dad!

Avsnitt: There will be bad blood

År efter år har Stan bjudit in sin halvbror Rusty till Thanksgiving-middag i huset, enbart för att visa hur rika familjen är. Ett år bjuds de dock in till Rusty för Thanksgiving-middag, och de upptäcker att han är multimiljonär. Hela hans hus är fullt med dyra saker, och Stan upptäcker att husets bar har allt - även en variant av Absolut Vodka som jag inte känner till.

Stan: "This bar har absolutely everything. Oh my god! Absolut Everything!"

Nip/Tuck

Avsnitt: Kiki

Matt McNamara (John Hensley) har, genom ödets alla nycker, fått reda på att den kvinna han älskade över allt annat på jorden och som har lämnat honom, är en manlig transsexuell som genomgått en könsoperation. Detta gör honom väldigt arg inombords och går till en bar för transsexuella för att ragga upp någon där, och sedan släppa ut sin ilska medelst påpuckling. Vid baren beställer han något för att smälta in:

Matt: "Uh, can I get a Absolut martini straight up?"

Vita huset

Avsnitt: H. Con-172

Josh (Bradley Whitford) ska träffa en tjej, Amy (Mary-Louise Parker), på en klubb. Så fort han slagit sig ner i en av läderfåtöljerna kommer en servitris fram och frågar följande:

Servitris: "Hey, can I get you something?"
Josh: "Uh, Absolut martini on the rocks. Two olives, please."

Vita huset

Avsnitt: Manchester, part 1

I avsnittet "Manchester, part 1" tar Doug Wegland (Evan Handler) sin tillflykt till en bar i närheten av Vita Huset. Framme i baren beställer han naturligtvis svenskt:

Bartender: "What do you need?"
Doug: "Absolut martini on the rocks."
Bartender: "Olives?"
Doug: "Thank you."

Vita huset

Avsnitt: Pilot

I det allra första avsnittet i den här underbara dramaserien är de allra första orden yttrade av en bartendern på en bar där Sam Seaborn (Rob Lowe) sitter och pratar med en journalist. Men, som sagt, det är bartendern som säger följande:

Bartender: "Two Absolut martinis up; another Dewars rocks."

Simpsons

Avsnitt: Take my life, please

När serien Simpsons gick in på sin tjugonde säsong fick det från och med det tionde avsnittet, "Take my life", en liten uppfräschning i avsnittens intro. Tidigare stod Marge och läste en tidning i snabbköpet och det gör hon fortfarande, fast den här gången finns det en fin reklambild för något på baksidan av tidningen - Absolut Krusty. Varje avsnitt som inte förkortar ner sekvensen i framtiden kommer innehålla en liten referens till Sverige.

Vita huset

Avsnitt: 100,000 airplanes

Journalisten Lisa Sherborne (Traylor Howard) följer Sam Seaborn (Rob Lowe) i stegen för att se vad som händer bakom kulisserna då presidenten håller ett tal till landet. Sam är inte helt förtjust i upplägget, men eftersom han får sina order uppifrån att han ska visa Lisa runt så accepterar han "uppdraget". Han lägger dock inte alltför många strån i kors för att hjälpa henne, och när de går för att ta en bit att äta på en känd restaurang i närheten utspelar sig följande konversation dem emellan:

Sex and the city

Avsnitt: Hop, skip and a week

Samantha Jones (Kim Cattrall) har tagit på sig att föra fram sin nye pojkvän i ljuset och använder sina kunskaper till att sätta upp en tjugo meter hög affisch vid Times Square i New York. Motivet är en naken Smith Jerrod (Jason Lewis) med en Absolut Vodka-flaska strategiskt utplacerad mellan hans ben. Texten "Absolut Hunk" står under hans kropp. Smith är lite tveksam till om det var en bra idé att gå med på det här jippot, men Samanthas reklam börjar falla på plats. På en bar lite senare träffas alla fyra tjejerna och Smith:

Wall street

Bud Fox (Charlie Sheen) vill komma upp sig i finansvärlden och har gett sig f-n på att han ska träffa en av de stora finanskungarna Gordon Gekko (Michael Douglas) och få Gordon att anställa honom i sitt finansvalpstall. Bud ringer Gordon kontor 58 dagar på raken och försöker få till ett möte, och den 59:e råkar det vara, enligt tidningen Fortune, Gordons födelsedag. Bud inhandlar lite cigarrer och beger sig till kontoret och kommer ända fram till Gordon sekreterare som till en början är ett hinder och som absolut inte kan förstå hur Bud vet att det är Gordons födelsedag.