American dad!

Avsnitt: There will be bad blood

År efter år har Stan bjudit in sin halvbror Rusty till Thanksgiving-middag i huset, enbart för att visa hur rika familjen är. Ett år bjuds de dock in till Rusty för Thanksgiving-middag, och de upptäcker att han är multimiljonär. Hela hans hus är fullt med dyra saker, och Stan upptäcker att husets bar har allt - även en variant av Absolut Vodka som jag inte känner till.

Stan: "This bar har absolutely everything. Oh my god! Absolut Everything!"

Nip/Tuck

Avsnitt: Kiki

Matt McNamara (John Hensley) har, genom ödets alla nycker, fått reda på att den kvinna han älskade över allt annat på jorden och som har lämnat honom, är en manlig transsexuell som genomgått en könsoperation. Detta gör honom väldigt arg inombords och går till en bar för transsexuella för att ragga upp någon där, och sedan släppa ut sin ilska medelst påpuckling. Vid baren beställer han något för att smälta in:

Matt: "Uh, can I get a Absolut martini straight up?"

Simpsons

Avsnitt: Take my life, please

När serien Simpsons gick in på sin tjugonde säsong fick det från och med det tionde avsnittet, "Take my life", en liten uppfräschning i avsnittens intro. Tidigare stod Marge och läste en tidning i snabbköpet och det gör hon fortfarande, fast den här gången finns det en fin reklambild för något på baksidan av tidningen - Absolut Krusty. Varje avsnitt som inte förkortar ner sekvensen i framtiden kommer innehålla en liten referens till Sverige.

Sex and the city

Avsnitt: Hop, skip and a week

Samantha Jones (Kim Cattrall) har tagit på sig att föra fram sin nye pojkvän i ljuset och använder sina kunskaper till att sätta upp en tjugo meter hög affisch vid Times Square i New York. Motivet är en naken Smith Jerrod (Jason Lewis) med en Absolut Vodka-flaska strategiskt utplacerad mellan hans ben. Texten "Absolut Hunk" står under hans kropp. Smith är lite tveksam till om det var en bra idé att gå med på det här jippot, men Samanthas reklam börjar falla på plats. På en bar lite senare träffas alla fyra tjejerna och Smith:

Wall street

Bud Fox (Charlie Sheen) vill komma upp sig i finansvärlden och har gett sig f-n på att han ska träffa en av de stora finanskungarna Gordon Gekko (Michael Douglas) och få Gordon att anställa honom i sitt finansvalpstall. Bud ringer Gordon kontor 58 dagar på raken och försöker få till ett möte, och den 59:e råkar det vara, enligt tidningen Fortune, Gordons födelsedag. Bud inhandlar lite cigarrer och beger sig till kontoret och kommer ända fram till Gordon sekreterare som till en början är ett hinder och som absolut inte kan förstå hur Bud vet att det är Gordons födelsedag.

Simpsons

Avsnitt: Barting over

Bart flyttar hemifrån och till ett ganska farligt kvarter. Han hittar en övergiven lägenhet i ett stort hus där ytterväggen täcks av en stor reklamplansch för en alkoholhaltig dryck som heter Absolut Krusty.

Kärleken checkar in

Då hotellstäderskan Marisa Ventura (Jennifer Lopez) övertalas av sin kollega att prova en hotellkunds kläder bara för att hon har chansen att ha på sig något som kostar mer än vad de båda tjänar på en månad blir det lurigt. Senatorskandidaten Chris Marshall (Ralph Fiennes) råkar komma in och får se Marisa och faller pladask för henne och enligt devisen "han man sagt A får man säga B" får nu Marisa spela rollen som välborgad överklasskvinna ett tag. På direkten tar de båda en promenad med Marias son Ty (Tyler Posey).

Never say never again

I den här nyinspelningen av den gamla goda Bond-rullen Åskbollen så ses två svenska saker i filmen, en ganska tidigt och en i mitten. När James Bond (Sean Connery) tvingas ta in på vilohem så har han smugglat med sig Belugakaviar och annat gott i sin väska så han slipper äta groddar och morötter under hela sin vistelse. Dessutom så har han en flaska Absolut Vodka där i.

Lite senare i filmen så ses Bond knalla igenom en flygterminal och då ser man i bakgrunden loggan för flygbolaget SAS.

40 days and 40 nights

Ryan (Paulo Costanzo) lyckas efter lite övertalning dra med Matt (Josh Hartnett) till en klubb. Väl där sätter Ryan igång och grovhångla med Erica (Shannyn Vaugier) medan Matt blir sittande tillsammans med Susie (Emmanuelle Vaugier). Lite obekväma med situation de har hamnat i så börjar de småprata lite. Kyparen kommer fram och serverar dem sina drinkar och efter en liten slurk på sin drink så utbrister Susie:

Speed 2 - Cruise control

I den här ganska tama uppföljaren så finns det en scen där Alex (Jason Patric) blir instängd i ett rum som på grund av en handgrant börjar explodera lite här och var. I eldhavet så finns det en bar och på baren står det en svensk produkt - en flaska Absolut Vodka.