Smurfarna: Den försvunna byn

Även smurfar behöver lite egentid och en dos "treat yo'self" och de har den perfekta massören/massösen (röst av Bret Marnell) av dem alla: en tusenfoting:

Tusenfoting: "Hmm. Shiatsu or Swedish. Probably Swedish."

Nash Bridges

Avsnitt: Split Decision

Nash Bridges pappa Nick (James Gammon) är nästan pank och vill inte vara en börda för sin son, så han bestämmer sig för att flytta in på ett ålderdomshem för de lite mer välbeställda. Inom kort hittar han sin dam, en smått bekant tant som har rejält med miljoner. Men innan dess hinner han beställa en omgång massage från en yppig blond tjej som säger följande på väg till massagebänken:

Massös: "Today, I have you for a whole hour for a Swedish massage."
Nick: "Ooh..."

Cybill

Avsnitt: Wedding bell blues

Den alltför ofta spritpimplande MaryAnns (Christine Baranski) hemske ex-make ska gifta sig och det är Cybill (Cybil Shepherd) som får reda på det först. Cybill ser inte fram emot att behöva berätta det för MaryAnn och förväntar sig ett utbrott i storlek med Vattnajökull. Dock tar det en helt annan vändning då Maryann snarare tar det väldigt bra. Kanske lite för bra...

Smekmånad på tre

Nicholas Ardens (James Garner) förra fru, Ellen (Doris Day), har varit saknad efter en flygolycka fem år tidigare. För att kunna gifta om sig, måste han få sin första fru dödförklarad. Så sker och han gifter sig med Bianca (Polly Bergen). Vad Nicky inte vet, är att samma dag stiger hans försvunna hustru iland, räddad av en ubåtsbesättning från sitt liv på en öde ö. När Ellen plötsligt dyker upp gäller det för Nicky att så snart som möjligt berätta för sin nya fru att hans gamla återvänt. Naturligtvis blir det inte så snart som Ellen och Nickys mamma Grace (Thelma Ritter) tänkt sig.

Myra Breckinridge

Myron Breckinridge (Rex Reed) ger sig av till Europa och genomgår där en könsoperation och återvänder till Amerika som den sexiga, manshatande Myra (Raquel Welch). Hon beger sig till sin farbror Buck Loners filmstudio där hon presenterar sig som Myrons änka och tar anställning som lärare där. Under den kommande tiden ömsom förför hon ömsom trycker hon ner männen i hennes närhet på ett pseudo-shizofrent sätt. Hennes farbror försöker på ena eller andra sättet att klämma åt Myra som lögnare eftersom han misstänker att hon är ute efter hans förmögenhet.

Gustaf

Jon Arbuckle (Breckin Meyer) har sedan högstadiet varit förälskad i Liz (Jennifer Love Hewitt) och använder sin katt Gustaf (röst av Bill Murray) som skäl för att gång efter annan träffa henne. Liz jobbar nämligen på veterinärstationen i staden de bor i. Gustaf blir undersökt och efter det får han lite pedikyr och manikyr. När Betty kommer och tar hand om Gustaf för sin behandling katten följande:

Gustaf: "Betty, today, why don't you start me off with a Swedish massage, a manicure and a pedicure, okay?"

Alias

Avsnitt: Passage, part 1

I avsnittet "Passage, part 1" diskuterar Francie (Merrin Dungey) med Sydney Bristow (Jennifer Garner) om vilken slags massage hon vill ha när de ska besöka ett spa. Sydney har dock hamnat i trångmål och kan tyvärr inte följa med utan skjuter upp det till nästa vecka.

Francie: "Hey, Syd! Syd, I'm on-line with the spa. Did you want to get a Swedish or a Shiatsu massage?"

Vänner

Avsnitt: The one with the fertility test

Phoebe (Lisa Kudrow) har fått Rachel (Jennifer Aniston) att avstå från en gratis massage på ett spa som är en del i en stor kedja, eftersom Phoebe ogillar storföretag. Rachel går naturligtvis ändå, och strax därpå visar det sig att Phoebe har börjat jobba där själv - hon skämdes helt enkelt för mycket för att berätta det för sina vänner. När Phoebe upptäcker att det är Rachel som är ligger på britsen låtsas hon att hon är en svensk massös i hopp om att Rachel inte ska märka något.

Nash Bridges

Avsnitt: Revelations

För en gångs skull så är det inte Joe (Cheech Marin) som nämner något om Sverige, utan här är det faktiskt Harvey (Jeff Perry) som klämmer till med något då han och Nash kommer ut från en sushirestaurang:

Harv: "It's more than a meal, Nash, it's a cultural experience like Swedish massage."
Joe: "Or Russian roulette."

Våra värsta år

Avsnitt: Chicago shoe exchange

Al (Ed O'Neill) och hans kollega Griff (Harold Sylvester) kommer in i en affär där Al provar en massagestol vid namn Swedish Ecstasy 5000. En expedit kommer fram och följande dialog bryter ut:

Al: "Howcome this chair has an on-and-off switch?"
Expedit: "Because that is the Swedish Ecstasy 5000!"
Lyssna på ljudklippet (40 kb)