Stormarnas planet

Rymdskeppen SSSR Sirius, Vega and Capella är på väg mot planeten Venus för att undersöka om det skulle gå att bosätta sig på den röda planeten. Färden dit går bra och landningen likaså. När kosmonauterna ger sig ut på markytan så märker de snabbt att planeten är bebodd av stora djur, monster i våra ögon. Förhistoriska Godzillaliknande ödlor, flygödlor som terroriserar människorna och jättestora blommor som med sina tentakler försöker fånga in och äta besättningsmedlemmarna.

The darkest hour

Sean (Emile Hirsch) och Ben (Max Minghella) har en app som listar de pubar, barer och andra festställen som är "inne" i städer över hela jorden. Med hjälp av appenkan man definitivt kan hitta jetsettare och coola människor på de här ställena. Deras app-idé tar dem till Moskva där de ska träffa investerare som förhoppningsvis ska satsa stort så appen kan växa och bli global - och göra Sean och Ben till miljonärer.

Chernobyl

Avsnitt: Please remain calm

Tjernobyl kommer för alltid att vara förknippad med kärnkraftskatastrofen 1986, och i tv-serien med samma namn beskrivs händelserna på ett dramatiserat sätt. I centrum står, förutom själva kärnkraftverket politikern Boris Shcherbina (Stellan Skarsgård) och vetenskapsmannen Valery Legasov (Jared Harris). Shcherbina försöker hantera situationen så gott det går, det vill säga, försöker hålla den begränsad, såväl till utsläpp som att försöka gömma undan att det ens har hänt.

Den innersta kretsen

Edward Wilson (Matt Damon) jobbar i det kalla krigets skugga, på OSS, föregångarens till CIA. Där jobbar han dagligen med hyschhysch, avhoppande ryssar och hemligheter uppåt väggarna. En dylik ryss heter Valentin Mironov (Mark Ivanir) och allt verkar ok med honom och den information som han kan lämna till OSS, men plötsligt får OSS ett samtal från en agent som meddelar att de har ett inspelat meddelande från en avhoppad general som vill ha asyl i Sverige:

Alias

Avsnitt: Authorized personnel only

I det här avsnittet är Sidney Bristow (Jennifer Garner) på uppdrag i Vitryssland, där hon kör en "honey-trap" på den rysk vetenskapsman Vladnik som tänkt sälja en ny sorts isotop till en terroristorganisation. För att förföra forskaren klär hon ut sig till en mycket blond, lite småfull svenska. Med hjälp av en falsk tågbiljett övertygar hon mannen om att det skett ett misstag, och att de båda fått samma rumsnummer på tåget där köpet skall äga rum. När hon kommer in i hytten blir ju den smått nervöse vetenskapmannen först överraskad och undrar vad hon gör där.

De röda skorna

Boris Lermontov (Anton Walbrook) styr sin balettensemble med järnhand och nåde den som inte lyder honom. När han upptäcker stjärnskottet Victoria Page (Moira Shearer) vill han knyta henne till ensemblen och gör så med tiden. När han bestämmer sig för att göra henne till en stor stjärna bjuder han in henne på ett litet möte där han beskriver hennes framtid och då låter det så här:

Boris: "Then we begun tour. Rome, Vienna, Copenhagen, Stockholm. Then America. Then next year, London again."

Gorkijparken

Ett trippelmord upptäcks i Gorkijparken i Moskva och polisen Arkadij Renko (William Hurt) blir satt på fallet. Han har inga tankar på att han är utsatt för en komplott och att han egentligen är till för att sätta press på en amerikansk pälshandlare, Jack Osborne (Lee Marvin). Polischefen Iamskoj (Ian Bannen) samarbetar med denne sobelpälshandlare och vet mycket väl om att Osborne är mördaren till de tre personerna i parken. Att sätta Renko på fallet gör att Osborne får kalla fötter och tvingas betala Iamskoj mer.

Nash Bridges

Avsnitt: Vanishing act

Nash (Don Johnson), Joe (Cheech Marin) och de andra sätta fast några före detta KGB-agenter. Joe förklarar att han inte tycker om dem, varpå följande dialog utspelas:

Nash: "Russians. Swedes. Got a problem with countries above the 45th parallell, bubba?"
Joe: "Sweden. Oh God, what a nightmare that was."