Sex education

Avsnitt: Episode #3.5

Jean Milburn (Gillian Anderson) har blivit gravid av en slump och pappan är (antagligen) Jakob Nyman (Mikael Persbrandt). Vid ett sjukhusbesök så ska Jakob hämta lite te till dem båda, men inser alldeles för sent att han mött sin överman i form av kaffemaskinen från helvetet. Jakob muttrar några väl valda svordomar över maskinen och dess skapare:

Jakob: "Djävla skitmaskin. Vem fan har byggt den här djävla maskinen?"

Cityakuten

Avsnitt: Calling Dr. Hathaway

Carol (Julianna Margulies) får sitt resultat från MCAT, ett slags prov, och står plötsligt i ett vägskäl där hon kan välja att studera vidare för att bli läkare eller stanna kvar som sköterska. Kerry Weaver (Laura Innes), som är Carols chef, får automatiskt alla resultat och vet därför att Carol kanske är på väg därifrån. Hon börjar därför förklara varför hon ska stanna kvar på deras sjukhus, oavsett ifall hon stannar som sköterska eller blir läkare.

Kerry: "We've an excellent faculty, Carol. Two Nobel laureates and I'd say you can't beat our attending."

Cityakuten

Avsnitt: Match made in heaven

I ett avsnitt av denna underbara dramaserie har doktor Greene (Anthony Edwards) problem med sin sjuka far. Hans sköterska ringer till Greene på akuten och klagar på pappans rasistiska uttal. En sköterska svarar i telefonen och ropar till doktor Greene. Ordväxlingen är ungefär denna: