Loudermilk

Avsnitt: A girl in trouble is a temporary thing

Sam Loudermilk (Ron Livingston) är inte världens trevligaste person, kanske för att han har ett förflutet som missbrukare, eller bara för att han inte bryr sig så mycket om vad folk tycker och tänker. Han är dessutom ledare för en självhjälpsgrupp som brukar mötas i en kyrka i kvarteret. Nu har det dock inkommit lite klagomål på hur han leder dessa möten och fader Michael (Eric Keenleyside) tar upp detta med Sam efter ett av mötena.

The ranch

Avsnitt: Ain't goin' down ('til the sun comes up)

Beau Bennett (Sam Elliott) har råkat ut för en hjärtattack, vilket ger en tankeställare till hela familjen. När de samlas i hemmet och välkomnar Beau hem efter sjukhusvistelsen anklagar sonen Colt (Ashton Kutcher) sin mamma för att ha varit den som orsakade hjärtattacken. Detta eftersom hon hade varit hemma hos Beau samma dag och tjatat på honom om en massa saker som Beau egentligen inte kunde göra något åt. Mamma Maggie (Debra Winger) tar naturligtvis illa upp och stormar därifrån.

30 rock

Avsnitt: The moms

Under en konversation med sin mamma upptäcker Liz Lemon (Tina Fey) att hennes mamma haft en relation med astronauten Buzz Aldrin när hon var yngre, vilket sätter igång tänkandet hos Liz. Hon ältar detta faktum så mycket att hon söker upp Buzz och frågar henne om han kommer ihåg mamma Margaret Freeman (Anita Gillette) och det gör han absolut. Liz frågar hur det hade kunnat vara, och Buzz svarar ärligt:

Nip/Tuck

Avsnitt: Kiki

Matt McNamara (John Hensley) har, genom ödets alla nycker, fått reda på att den kvinna han älskade över allt annat på jorden och som har lämnat honom, är en manlig transsexuell som genomgått en könsoperation. Detta gör honom väldigt arg inombords och går till en bar för transsexuella för att ragga upp någon där, och sedan släppa ut sin ilska medelst påpuckling. Vid baren beställer han något för att smälta in:

Matt: "Uh, can I get a Absolut martini straight up?"

Skål

Avsnitt: I call your name

Cliff Clavin (John Ratzenberger) har sett en annan posttjänsteman stjäla ett parfymprov från en tidskrift och efter lite eftertänksamhet och diskuterade på baren där Sam (Ted Danson) och de andra (alltid) befinner sig bestämmer sig Clavin för att skvallra. Han ringer till postkontoret och ber att få bli kopplad till högsta hönset där. När han får svar i luren förställer han sin röst och får en svensk accent, en accent som kommer på tal en stund senare:

Vita huset

Avsnitt: H. Con-172

Josh (Bradley Whitford) ska träffa en tjej, Amy (Mary-Louise Parker), på en klubb. Så fort han slagit sig ner i en av läderfåtöljerna kommer en servitris fram och frågar följande:

Servitris: "Hey, can I get you something?"
Josh: "Uh, Absolut martini on the rocks. Two olives, please."

Vita huset

Avsnitt: Manchester, part 1

I avsnittet "Manchester, part 1" tar Doug Wegland (Evan Handler) sin tillflykt till en bar i närheten av Vita Huset. Framme i baren beställer han naturligtvis svenskt:

Bartender: "What do you need?"
Doug: "Absolut martini on the rocks."
Bartender: "Olives?"
Doug: "Thank you."

Vita huset

Avsnitt: Pilot

I det allra första avsnittet i den här underbara dramaserien är de allra första orden yttrade av en bartendern på en bar där Sam Seaborn (Rob Lowe) sitter och pratar med en journalist. Men, som sagt, det är bartendern som säger följande:

Bartender: "Two Absolut martinis up; another Dewars rocks."

American dad!

Avsnitt: Oedipal panties

Stans mamma har än en gång blivit dumpad av sin pojkvän och gråter ut hos sin son. Stans fru Francine är otroligt trött på detta scenario eftersom det händer ungefär 3 gånger per år. Francine går därför upp på vinden där hon träffar Roger, som hon i sin tur öppnar sig för. När Roger får höra att Francine är i huset blir han alldeles till sig. Francine i sin tur kontrar med att varje gång han har träffat Stans mamma har han varit full som en alika. Roger kontrar:

Vita huset

Avsnitt: 100,000 airplanes

Journalisten Lisa Sherborne (Traylor Howard) följer Sam Seaborn (Rob Lowe) i stegen för att se vad som händer bakom kulisserna då presidenten håller ett tal till landet. Sam är inte helt förtjust i upplägget, men eftersom han får sina order uppifrån att han ska visa Lisa runt så accepterar han "uppdraget". Han lägger dock inte alltför många strån i kors för att hjälpa henne, och när de går för att ta en bit att äta på en känd restaurang i närheten utspelar sig följande konversation dem emellan: