På första sidan

Avsnitt: Marathon

På ett möte med tidningens överhuvud mrs Pynchon (Nancy Marchand) får Lou Grant (Ed Asner) och George Driscoll (Peter Hobbs) svart på vitt vad de bör och inte bör skriva om i tidningen den närmsta framtiden. Hon avslutar mötet med att berätta att de kanske kommer få besök av några snubbar från Sverige:

The Greatest Showman

P.T. Barnum (Hugh Jackman) växer upp som son till en skomakare, och ser tidigt hur de rika ser ner på de fattiga. Driftig som han är ger han sig den på att han ska skapa något stort, och ser sin chans när han snubblar över en av samhällets utstötta. Han börjar bygga sin show, sin cirkus som skulle bli känd under namnet P.T. Barnums Cirkus. Det är dock en cirkus baserad på udda människor - skäggiga damen, längsta mannen i Amerika, mannen med hår i hela ansikter, och så vidare.

National Lampoon's Movie Madness

I minifilmen Success Wanters är Dominique Corsaire (Ann Dusenberry) den unga tjejen som extraknäcker som strippa för att kunna ta sig igenom sina högre studier. En kväll, när Mejeriföreningen besöker stripteaseklubben hon jobbar på, blir hon "smörad" (exakt vad det innebär vet vi inte riktigt) av alla gamla styrelsegubbar och det gör att hon svär på att hämnas. Hon börjar förföra chef efter chef på de lokala mejerierna, och jobbar sig uppåt i branschen för att så småningom nå sitt mål - att styra hela mejeribranschen, och på det sättet få sin hämnd på de gamla gubbarna.

Jultomten fixar allt!

Det lackar mot jul, men inte på Mars. Därför är marsianernas robotliknande småttingar avundsjuka på den glädjespridare som jordborna kallar "Tomten". Så det finns bara en lösning för att få barnen glada igen – att kidnappa skäggmurveln!

Men alla marsianer är inte helt förtjusta i tanken på att försätta befolkningen i julstämning med bjällerklang och knäckkok, utan vill krossa den nya invånaren!

Maskerad agent

Eric Erickson (William Holden) är född i USA men numera svensk medborgare. Affärsman är han också, i oljebranschen. Men Erics dag kunde börjat bättre. Hans fotografi pryder den svenska dagspressen (se foton längst ner) med en obehaglig nyhet:

The life and death of Peter Sellers

Dokumentärfilmen om den evige Peter Sellers bjuder på ett par svenskheter då han faktiskt dejtade allas vår egen Britt Ekland (Charlize Theron). Peter (Geoffrey Rush) har under en längre tid varit och besökt spåmannen Maurice Woodruff (Stephen Fry) och han har snokat reda på att regissören Blake Edwards vill göra en uppföljare till filmen om Rosa Pantern, och vill naturligtvis har Peter i rollen som den klantige Closeau. Nästa gång Peter kommer och hälsar på Maurice ger Maurice Peter två initialer - B.E.

Marionett i kedjor

Paul Sherman (Sven-Bertil Taube) är amerikansk agent på besök i Amsterdam för att undersöka varför flera andra agenter har blivit likviderade. Han misstänker snabbt att den holländska polisen har en läcka eftersom han redan vid ankomsten till Amsterdam blir skuggad av suspekta personer. Vid ett tillfälle så vill Paul kolla ifall han är förföljd och han stannar därför till och tittar på lite tidningar vid en tidningskiosk.

Yankee doodle dandy

George M. Cohan (James Cagney) sitter vid altanen på sitt lantställe när en bil med fyra ungdomar stannar för att tanka. De ser att han läser en tidning med en rubriken "Stix nix hix pix." Två av ungdomarna säger då till varandra: