The man with the iron heart

Reinhard Heydrich (Jason Clarke) var mannen med planen hur alla icke-önskade personer i det tredje riket skulle tas om hand om, och helt enkelt försvinna från jordens yta, på de mest horribla sätt. I sin plan berättar han steg för steg hur de olika ländernas oliktänkade bör tas om hand om, samt radar upp statistik om hur många som finns i de olika länderna;

Det började i Berlin

Clive Wynn-Candy (Roger Livesey) är en brittisk militär på besök i Berlin i slutet av 1800-talet. Där råkar han förolämpa en stor del av den tyska militären, vilken i brist på ärofyllda krig ägnar sin tid åt att duellera. Clive blir alltså utmanad på en duell, och därav blir det en diskussion mellan den brittiska militärens och den tyska militärens sekundanter gällande duellens genomförande.

En labyrint av lögner

Ekonomin går på högvarv i efterkrigstidens Tyskland, och landet vill helst glömma det som hände under andra världskriget och istället fokusera på framtiden. När en journalist av en tillfällighet identifierar en lärare på en skolgård som en före detta vakt från Auschwitz är det ingen som verkar vilja ta tag i frågan, förutom den unge åklagaren Johann Radmann (Alexander Fehling). Med en orubblig vilja lyckas Radmann till slut komma över dokument med bindande bevis mot ett flertal SS-män som tjänstgjorde i det fruktade förintelselägret.

Atomic blonde

Under kalla krigets gråa och tuffa 80-tal mördas en agent i Berlin. Agenten Lorraine Broughton (Charlize Theron) från brittiska MI-6 skickas till staden för att reda ut vad som hände och med uppdraget att finna och återta en lista med namn på dubbelagenter. Under sitt undersökande arbete korsar hon väg med Yuri Bakhtin (Jóhannes Haukur Jóhannesson), som hon möter på en bar i staden. Yuri, och Lorraine, går rakt på sak:

The Baader Meinhof complex

Filmen handlar om terroristerna Ulrike Meinhofs och Andreas Baaders extrema liv på yttersta vänsterkanten i RAF - Röda armé-fraktionen. Under 1960- och 1970-talet spred de gång på gång skräck i Tyskland och resten av världen med bombsprängningar, kidnappningar, rån och lönnmord. När ett antal RAF-medlemmar blivit inspärrade i Västyskland reagerade vissa medlemmar med att ockupera den västtyska ambassaden i Stockholm 1975 och krävde att den västtyska regeringen skulle frige medlemmarna.

Matador

Avsnitt: Hr. Stein

Detta är en fortsättning på handlingen i avsnittet ”De voksnes rækker”.

Avsnittet (som utspelar sig 1943) börjar med att man får se Severin Boldt (Per Pallesen) utföra sina sysslor som servitör på Järnvägsrestaurangen i Korsbæk. Under tiden spelas på radion den tyska sången ”Davon Geht Die Welt Nicht Unter” (”Då går världen inte under”), men den som sjunger (innan Boldt mitt i sången stänger av radion) är ingen mindre än den svenska sångerskan Zarah Leander:

Zarah Leander: Sjunger ”Davon Geht Die Welt Nicht Unter”.

Matador

Avsnitt: Lauras store dag

Handlingen i detta avsnitt kommer direkt efter avsnittet Den enes død”.

München

När den palestinska terroristgruppen Svart September kidnappar och avrättar elva israeler under OS i München 1972 drar det igång en hänsynslös jakt på de som beordrat attacken på israelerna. I den Mossad-utvalda gruppen står Avner (Eric Bana) i spetsen och som med sin grupp hittar en efter en av de inblandade på hög nivå och avrättar dem som hämnd. När de har kommit till Hussein Abad Al-Chir (Mostefa Djadjam) har de hittat honom på ett hotell där Avners grupp placerar en bomb under hans säng.

Good bye, Lenin!

Östtyskland, 1989, en månad innan Berlinmurens fall. Alexander och Ariane Kerner är två tonåringar i Berlin, vars mamma Christiane helt och hållet har gått in för socialismen och är "gift" med "fosterlandet", sedan deras pappa för flera år sedan flytt till väst. I oktober 1989 svimmar Christiane på gatan och hamnar i koma i åtta månader. Därmed missar hon murens fall och alla de händelser som påföljer. När hon vaknar upp berättar läkaren för Alex och Ariane att deras mamma inte får utsättas för några som helst påfrestningar.

Fear city

Platsen är Cannes, rivieran. Ett par mord har skett och kommissarie Bialès (Gérard Darman) möter ett stort pressuppbåd med frågor om mordet. En fransk journalist ställer en fråga om det är massmördare som är lös i Cannes varvid kommissarien svarar på franska. Strax därpå kommer exakt samma fråga på engelska och sedan på ett tredje språk. Kommissarien svarar efter förmåga: