Tall girl

Jodi Kreyman (Ava Michelle) är lång, väldigt lång. När hon är 16 år och går i high school så så är hon strax under 190 centimeter lång. Det gör att hon retas och alla killar bokstavligen ser upp till henne. Men så en dag kommer en lång, blond kille in i klassumment, Stig Mohlin (Luke Eisner).

Lärare: "Okay, class, listen up. We have a foreign exchange student joining us today. He comes to us all the way from Sweden, and he's gonna be with us the rest of the school year. So be nice and please welcome Stig Mohlin."

Aliens in America

Avsnitt: Pilot

Justin Hobgood (Dan Byrd) har det inte lätt, tandställningen sitter där den sitter och han är lite lagom nördig i high school. Och inte nog med det, han hamnar, i skön practical joke-anda, på topp tio listan med läsårets 10 tjejer som det är lättast att få i säng. Inte helt coolt, med andra ord. När Justins mamma Franny (Amy Pietz) får reda på det där med listan går hon raka vägen till Justins vägledare på skolan för att prata allvar om Justin. Vägledaren föreslår att familjen ska ta hand om en utbytesstudent.

Cashback

Konststudenten Ben Willis (Sean Biggerstaff) blir dumpad på ett otroligt skrikigt sätt av sin flickvän Suzy (Michelle Ryan), där hon häver ur sig den ena obsceniteten efter den andra. Hon har också två händer som slungar iväg grejer mot Ben, något som han berättar för tittaren:

Ben: "It's funny what goes through your mind at a time like this. The two-and-a-half years we spent together. The promises we made. The holidays we took with her parents. The lamp we bought at Ikea together."

Festen är över

I uppföljaren till American Graffiti håller John Milner (Paul Le Mat) håller och fixar med sin dragracingbil och ska snart tävla mot de större och bättre stallen på banan. Teensa (Mary Kay Place) kommer fram och snackar lite grann, men är mest irriterande. Dock har hon, via sin pappas Rotaryklubb, en utbytesstudent med sig som heter Eva (Anna Bjorn). Hon är i själva verket från Island, men vare sig Teensa eller John verkar förstå det för stunden och de får för sig att hon är svensk. En stund senare sticker Teensa iväg med en brylcremekille och lämnar Eva i sticket hos John.

Beverly Hills 90210

Avsnitt: Fearless

Det är dags för Halloween och för kvällens fest saknar Steve (Ian Ziering) en dejt. Han får förslaget att välja en eskortservice och väl där får han en pärm med personer att välja emellan. Där hittar han följande:

Steve: "Hedda. Swedish-American, number 167, hmm!"

En härlig tid

Avsnitt: Double double date

Något otroligt häftigt händer 1972 och det omtalas här av berättaren (den äldre Kevin, röst av Daniel Stern):

Berättare: "One of the major international events of 1972 occurred in the hallways of my alma mater. It was of course the recent arrival of... Inga Finnstrom, McKinley High School's first Swedish exchange student."

Ratz

Ödet spelar de unga vännerna Marci (Vanessa Lengies) och Summer (Caroline Elliott) ett spratt i den här Askungeinspirerade film. Deras vän Doris Trowbridge (Kathy Baker) har via en magisk ring önskat att två burråttor, Spike och Scooter, ska bli snygga pojkar som flickorna kan hänga ihop med. Doris lämnar av dem framför Summers hus och åker sedan iväg. Kvar står flickorna med två råttpojkar och en frågvis mamma. Hon kommer själv fram till att detta måste vara de två pojkarna hon läste om i tidningen:

Mamma Judy: "The foreign exchange students from ... Sweden?"

Scary video

Ungefär en kvart in i filmen så nämner den töntige oskulden Boner (Danny Strong) i förbifarten att han har fått gäster i sitt hus:

Boner: "I just got an horny exchange student living at my house. She's Swedish!"

Cry-Baby

När Wanda (Traci Lords) ska lära sig att uppföra sig och inte umgås med rebellgänget som leds av Cry-Baby (Johnny Depp) så kommer hennes föräldrar på en jättebra idé:

Wanda: "Who the hell is this?"
Mom: "This is Inga. She's from Sweden. She's an exchange student and she's going to be staying with us for a while."
Dad: "Inga. This is our daughter Wanda. Say hello."
Inga (Jenni Blong): "Jaaa."

Porky's hämnd

Alldeles i början av filmen så har grabbarna fått tag på en porrfilm som de tittar på i en av skolan lokaler. De ertappas av Beulah Balbricker (Nancy Parsons) och dras till rektorn Mr. Carter (Eric Christmas). Där lyckas de nästan komma undan med ursäkten att "det inte är porrfilm, det är konst":