House of cards

Avsnitt: 
Episode #1.4

Francis Urquhart (Ian Richardson) har siktet inställt på att bli premiärminister i StorBritannien och efter mycket planerande och skickligt spel så befinner han sig i positionen att vara en av en handfull utvalda som har chans att få den posten. Dock så behöver startfältet minskas lite enligt Urquhart och han med sin medhjälpare Tim Stamper (Colin Jeavons) så börjar de beta av en efter en, tar fram skandal efter skandal från de hemliga filerna på kontoret. En av herrarna, McKenzie (Christopher Owen) är dock lättare än de andra, han blir lätt stressad och Urquhart och Stamper ser därför till att ett rutinmässigt besök på en stolfabrik blir välbesökt av protestanter. Det går som det går, McKenzie gör bort sig ordentligt bland protestanterna och är ute ur leken. Men innan dess, på väg till fabriken, blir McKenzie upplyst av sin assistent (Janis Winters) om vad han förväntar sig veta inför fabriksbesöket:

Assistent: "Nearly there, Minister."
McKenzie: "Right."
Assistent: "You'll meet Mr Fairchild, the managing director, and Dr Sinita Brahmachari, that's the cybernetics engineer who designed the award-winning chair."
McKenzie: "Indian, is he?"
Assistent: "She is a British citizen, Minister. Born in Coventry."
McKenzie: "The chair's won what?"
Assistent: "Brussells gold medal. Helsinki Design Award. It's been adopted as the new standard in Sweden, Holland, Norway and West Germany."
KcKenzie: "Not here?"
Assistent: "Too expensive for us."
Lyssna på ljudklippet

Bra att vi i Sverige hade tillräckligt med pengar för att kunna köpa stolen....

House of cards, avsnittet Episode #1.4 (1990)
Originaltitel: House of cards
Adam Evertsson