Lödder

Avsnitt: 
Episode 24

Corinne (Diana Canova) har under alla år trott att det är Jessica Tate (Katherine Helmond) som är hennes mamma, trots att det är Ingrid (Inga Swenson) som är hennes riktiga mamma. Corinne har efter en liten fängelsevistelse kommit tillbaks till familjen Tates hus, och det är dit Ingrid styr stegen för att vinna tillbaks Corinne. När Ingrid bankar på dörren och brakar in i vardagsrummet tror Jessicas pappa (Arthur Peterson), som inte har alla skruvar på rätt ställe, att det är en riktig filmskådis som kommit på besök:

Pappa Tate: "Is that Ingrid Bergman?"
Lyssna på ljudklippet (20 kb)

Ingrid orerar på om att det är hon som är Corinnes riktiga mamma, och tror att det är Jessica och Chester (Robert Mandan) som hjärntvättat Corinne eftersom hon nu vill stanna hos Jessica. En del av deras dialog dem emellan avslutas med en ordvits som inte riktigt hade funkat om grammatiken hade varit korrekt, men va tusan - här funkar det och blir kul som vanligt.

Ingrid: "Well, you haven't seen the last of me. Just wait, all of you. You think I'm finish?"
Jessica: "No. Swedish."
Lyssna på ljudklippet (56 kb)

Chester motar sedan Ingrid på dörren och under tiden han försöker slänga ut henne kastar hon ur sig alla möjliga hotelser, och när dörren väl stängts säger Chester:

Chester: "As if this family doesn't have trouble enough, we have a curse put on us by a Swedish witch."
Lyssna på ljudklippet (26 kb)

Lödder, avsnittet Episode 24 (1978)
Originaltitel: Soap
Adam Evertsson