Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Dödsmaskinen

John Kirby (Brian Libby) har problem, grova problem. Han kan inte kontrollera sin ilska och en dag när han är på riktigt dåligt humör tar han en yxa och dödar två personer i hyreshuset han bor i. Sheriffen Dan Stevens (Chuck Norris) blir kallad till platsen och blir den som konfronterar John och är också den polis som till slut brottar ner John och får på honom handklovar. John bryter sig dock fri, attackerar två andra poliser och blir därför nedskjuten med ett otal kulor och hagelsvärmar. Johns doktor Tom Halman (Ron Silver) har kommit till platsen och ser därför till att John kommer till sjukhuset där han behandlats för sin irrationella ilska. Där opererar de honom under långa timmar, men får till slut ge upp. John är död. Doktor Phillip Spires (Steven Keats) ser dock en annan lösning. Eftersom sjukhuset de jobbar på också är en experimentell bas för nya mediciner föreslår han att de ska injicera en ny mirakelmedicin i John, som visserligen bara blivit testad på djur, men eftersom John ändå är död så spelar det väl ingen roll. Tom och deras kollega Paul Vaughn (William Finley) går med på det, och det visar sig att John kvicknar till, och inte nog med det, han får en enastående styrka och ett sätt att återhämta sig efter skador som är bortom all tänkbarhet. Efter några dagar visar Philip Tom vilka framsteg John har gjort, men Tom är lite tveksam till framstegen. Han tycker att det borde inte vara så enkelt och bra, utan han vill köra en massa tester:

Tom: "Yeah, yeah, yeah, look uhm, before we go to Stockholm and pick up the Nobel Prize I want it through the whole works, ok?"
Lyssna på ljudklippet (28 kb)

Det visar sig ju naturligtvis att medicinen inte var så bra som de först trodde, och de får reda på detta på det mest hemska sätt man kan tänka sig - John ger sig ut och börjar döda folk till höger och vänster. Han beger sig även hem till Tom och ser till att både han och sin fästmö inte överlever natten. När han återvänt till sjukhuset och lagt sig på sjukhusbädden för att vila upp sig inser doktorerna Philip och Paul vad han gjort och beslutar sig för att injicera en dödlig dos av syra i John så han dör. De är visserligen förtjusta i vad medicinen har gjort med den döde John, men inser också att det enda som tidningar och TV kommer att snappa upp är att den förste person som fått medicinen har gått och mördat oskyldiga människor:

Paul: "I mean nobody's gonna give us a Nobel Prize for murder. That's how the world's gonna see it."
Lyssna på ljudklippet (25 kb)

Affisch för filmen Dödsmaskinen

Ing-Marie de Boudoir

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.