Om Alla Talar Svenska

Välkommen till Alla Talar Svenska. Här hittar du mängder av filmer och tv-serier där Sverige på ett eller annat sätt berörs. Det kan gälla svenska arkeologer som hittar en Stargate, svenska sexupplysningsfilmer som en störd kille tar med sin nya flickvän på i Taxi driver eller den tecknade professor Frink som får ett samtal från Stockholm som meddelar att han fått Nobelpriset i ett avsnitt av Simpsons. Som ni ser, och kan upptäcka på de här sidorna, så sticker vi ut hakan lite överallt. Hoppas att ni kommer att ha kul medan ni skuttar runt på de här sidorna.

Alla Talar Svenska - eller SviF - Sverige i Filmerna som sidan hette då den föddes - dök upp på den svenska webben sommaren 1997, exakt datum har jag svårt att få fram eftersom jag inte har någon backup från den tiden. Då låg sidan på Passagens hemsideavdelning, men flyttade så småningom till domänen intresseklubben.nu för att 2007 ändra namn till Alla Talar Svenska och få en egen domän och server. Där har sidan legat sedan dess.

Adam Evertsson heter jag som uppdaterar sidan. Jag har sedan 1994 gjort hemsidor som kommit och gått. En del geniala och en del mindre geniala. En del har överlevt, en del ligger i malpåse och en del lever och frodas. En som finns uppe för tillfället är SkrattNet som jag startade 1996 och drev fram till hösten 2000 då jag sålde webbplastsen. Tog några år ledigt från den sidan och tog 2006 upp arbetet med SkrattNet igen, för att 2018 sälja webbplatsen - igen. Hela historien om SkrattNet kan du läsa på min blogg.

Jag startade Alla Talar Svenska sedan jag upptäckt att det i flera filmer gjordes rejäla referenser till Sverige, eller rentav pratades svenska i dem, trots att de var gjorde i USA eller England eller något annat land i vår stora värld. Som cineast såg jag mycket film då, liksom nu, och det sinar aldrig. Det kommer hela tiden nya filmer och tv-serier och i dem så finns referenser till Sverige och svenskheter i ständigt nya former.

I framtiden kommer fler rapporter och kanske någon gång artiklar och intervjuer med folk som kan och som vet - vi får se vad som händer... Tills dess hoppas jag att du som besökare har en kul stund på sidan här och nu!

 

Om ettor och nollor

Alla Talar Svenska är, sedan våren 2011, infogat i och uppbyggt med hjälp av Drupal. Alla Talar Svenska använder sig av cookies för att se när du besökte sidan senast.

Design och innehåll (utom film/tv-citat, affischer och ljudfiler) © till Adam Evertsson 1997-2016.