Integritetspolicy

Vad är en personuppgift och vad är behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Till exempel kan bilder och ljudupptagningar som behandlas i en dator vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (exempelvis IP-nummer) är personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

På AllaTalarSvenska.se används script för att insamla statistik om vilka sidor som besöks, av hur många och hur länge. Den statistiken är så anonym som möjligt, och där samlas heller inte in någon information som innehåller personinformation såsom namn, adress, epost eller liknande. Statistiken sparas i 26 månader och raderas sedan automatiskt.

På AllaTalarSvenska.se finns två webbformulär; ett formulär för att skicka in tips samt ett för att kontakta mig som driver webbplatsen. Då man skickar in något via dessa formulär anger man namn och e-post för att jag ska kunna svara på meddelanden. Meddelanden som skickats in via dessa formulär samlar ingen annan data utöver det man skrivit i, och meddelandena sparas i ett år (365 dagar) innan de rensas. 

Det skickas även ett mejl till mig och det mejlet finns kvar tills jag följt upp tipset eller meddelandet, sedan raderas detta. 

När man skickar in ett tips på en svenskhet i en film eller en tv-serie så skriver jag även ut på webbplatsen vem som skickat in tipset, som ett litet tack. Om man inte vill att jag skriver detta i anslutning till inlägget på webbplatsen kan man ange det när man skickar in tipset, eller inte ange något namn/e-post alls. Då anonymiseras tipset.

Om man har sitt namn på webbplatsen idag och vill ta bort det så löser jag det. Skicka då in ett mejl via kontaktformuläret så hanterar jag det så fort som möjligt. 

Relaterad information

Information om webbkakor (cookies) på AllaTalarSvenska.se

Om Alla Talar Svenska