Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Det har varit ett udda liv för Scott Lang (Paul Rudd), som med hjälp av slumpen och forskaren Dr. Hank Pym (Michael Douglas) blir superhjälten Ant-Man, blir tillsammans med Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), räddar hennes mamma Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), försvinner in i ett kvantuniversum, kommer tillbaks och blir värsta hjälten tillsammans med Hulken, Captain America och de andra. Nu försöker han väl mer eller mindre bara leva sitt liv, så gott det går.

Flugan

Andre Delambre (David Hedison) håller på och uppfinner en apparat som gör att man kan transportera sig, atom för atom, från ett ställe till ett annat. Han testar på ett marsvin och det funkar bra, så han går vidare med att sätta sig själv i maskinen och köra igång den. Det händer bara en liten sak, en fluga hamnar med i maskinen så Andres gener blandas med flugan och när han kommer ut ur maskinen har har ett stort flughuvud och en flughand. Och i maskinen finns en fluga med ett motsvarande utseende, med människohuvud och ett ben med en hand på.

The big bang theory

Avsnitt: The Higgs boson observation

Sheldon Cooper (Jim Parsons) slås av insikten att han kanske redan har sått det frö som ska ge honom sitt eftertraktade Nobelpris, och ber därför sin ömma moder skicka de anteckningsböcker han fyllde med idéer och kludd då han var liten. Penny (Kaley Cuoco) hittar en anteckningsbok i Sheldons låda och börjar läsa i den, men släpper den snabbt då informationen i den uteslutande består av hur Sheldon anteckningar om hur ofta han gick på pottan, och vad han släppte ifrån sig där. Penny frågar då varför han skickat efter alla dessa böcker, varpå Sheldon svarar...

The big bang theory

Avsnitt: The Terminator decoupling

Leonard (Johnny Galecki), Sheldon (Jim Parsons) och deras kompisar ska åka till San Fransisco för att gå på en vetenskaplig konferens, där bland annat nobelpristagaren George Smoot skall framträda. De berättar för Penny (Kaley Cuoco) att han ska komma och då låter det så här:

The big bang theory

Avsnitt: The hamburger postulate

Leonard (Johnny Galecki) råkar få ihop med med kollegan Leslie Blinkie (Sara Gilbert) och de spenderar en passionerad natt i Leonards sovrum. Lägenhetskompisen Sheldon (Jim Parsons) blir mycket upprörd då det stökar till hans noggrant upprutade vardag och liv, vilket blir ännu värre morgonen därpå då han upptäcker att någon har ändrat hans ekvationer på whiteboarden i lägenheten. Det visar sig vara Leslie och eftersom hon är en liten besserwiesser blir Sheldon än mer uppretad.

Babylon 5: Thirdspace

Besättningen på Babylon 5 stöter på en gammal farkost som svävar omkring i universum och de är förstås nyfikna på vad det är. Utskickad från jorden kommer Elizabeth Trent (Shari Belafonte) som också är intresserad av farkosten och hon är först med att inse vad det är för något - en slags hypersfär som gör det möjligt att flytta sig från ett ställe till ett annat på bara några sekunder i stället för många långa år. Hon förklarar sin upptäckt för sin kollega och slår fast att Nobelpriset fortfarande existerar efter år 2258:

Vänner

Avsnitt: The one with Ross' grant

Ross har fått en bra chans att få ett stipendium som kan låta honom slutföra sin stora avhandling. Enda haken är att det är Charlies före detta pojkvän Benjamin Hobart (Greg Kinnear) som bestämmer ifall Ross ska få stipendiet. Ross inser snabbt att han är körd, men Charlie föreslår att de tre ska gå ut på middag tillsammans för att smörja pojkvännen lite. Hobart anländer till restaurangen och Charlie presenterar dem för varandra:

Bakom stängda dörrar

Dr. Lawrence Myrick (Gene Hackman) har fått pris för sin forskning och på festen med sina närmsta hemma i huset så sitter några av familjens medlemmar och tittar på ett tv-program. Det handlar om råttor som fått ryggraden itusågad och sedan ihopsatt igen och att försöken har lyckats. Man får se en råttor som springer runt i motionshjul och simmar i små vattenbehållare medan speakerrösten säger följande:

Med datorn i Camelot

Vivien Morgan (Whoopi Goldberg) har lyckats få fram ett stabilt sätt att producera energi i sitt projekt. Glad och lyrisk över sin upptäckt kutar hon runt i rummet och skriker av glädje:

Dator: "Solution verified. Solution verified. Solution verified."
Vivien: "Yes, I know, I got it. Whoohoo! Come on Nobel Prize, I'm getting a Nobel Prize."

Splash

När Allen Bauer (Tom Hanks) på 60-talet var i 8-årsåldern var han en sommar med familjen på semester vid Cape Cod. Under en båtutflykt hoppade han i vattnet och fick där, under en kort stund, se en söt flicka, som han sedan aldrig har träffat igen. 20 år senare driver han och hans bror Freddie (John Candy) en distributionsfirma i New York. Allen mår dock inte bra, eftersom hans kärleksliv inte fungerar och efter att han senaste flickvän har lämnat honom gör han ett försök att under en våt kväll dränka sina sorger.