Artiklar

IKEAs alla artiklar (Postad 2020-10-08)
Vad sägs om lite komik, lite ordvitsande på hög nivå. Milton Jones uppträder på Apollo i London. Förutom en strid ström med ordvitsar så kommer det en liten SAverige-anknytning till IKEA mot slutet. Men vägen dit är förbaskat skoj också... Tack till Mr. Cane som tipsade om detta klipp.
David Letterman älskar verkligen Sverige (Postad 2020-07-31)
David Letterman har haft en strålande karriär, framför allt som programledare för sin Late Show som sändes i över 30 år med honom som programledare. Showen är känd för sina Top 10 lists, där David radar upp och radar ner olika saker i nummerordning, listor som allt som oftast innehåller något från Sverige. Men 2002 ägnade han en väldigt stor del av sin show till att prata om Sverige? Varför då kan man undra, jo, det hade med en prisutdelning att göra, en prisutdelning som gav utdelning åt Davids håll...
Swedish smorgasbord (Postad 2020-07-15)
Saturday Night Live försöker reda ut de felaktiga begreppen kring Sverige, svenske kocken, glögg och andra stereotyper som ofta felaktigt tillägnas oss svenskar. De lyckas inte ... riktigt ...
Hur Will Ferrell smälter in med oss svenskar (Postad 2020-06-30)
Skådespelaren och konikern Will Ferrell är, som många av oss vet, gift med en svenska och besöker Sverige ofta och länge. I en intervju med James Corden så berättar Will hur han med lätthet (typ) smälter in med oss andra svenskar. Lite senare så talar han också om sin nya film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, som har haft premiär på Netflixi juni i år, där man får följa Will rollfigurs i den europeiska schlagerfestivalen. Jag kommer att skriva mer om den filmen framöver.
Nämn några länder i Europa (Postad 2020-04-28)
En av de mer frekventa tipsarna till Alla Talar Svenska, Mr. Cane, tipsar om en SNL-sketch med Jerry Seinfeld i gästrollen. Vi ser också Chris Farley, Adam Sandler och David Spade i några av rollerna. Livet är ganska hårt för den stackars läraren som försöker locka fram lite kunskap från eleverna. Någonstans i mitten klämmer Chris Rock med ett europeiskt land som vi alla känner igen.  

Sidor