Artiklar

Nämn några länder i Europa (Postad 2020-04-28)
En av de mer frekventa tipsarna till Alla Talar Svenska, Mr. Cane, tipsar om en SNL-sketch med Jerry Seinfeld i gästrollen. Vi ser också Chris Farley, Adam Sandler och David Spade i några av rollerna. Livet är ganska hårt för den stackars läraren som försöker locka fram lite kunskap från eleverna. Någonstans i mitten klämmer Chris Rock med ett europeiskt land som vi alla känner igen.  
Lär känna svensken (Postad 2020-03-19)
I augusti 2019 vann SVT:s tv-program "Bäst i test" TV-priset Kristallen. På andra sidan Nordsjön, i StorBritannien, heter programmet Taskmaster och i ett av programmen så ska de få ut svar från en svensk.
Colbert är upprörd (Postad 2020-01-14)
Stephen Colbert är upprörd - ja, rent chockad över det faktum att Swedish Meatballs har ett historiskt förflutet från Turkiet. En artikel som skrevs och spreds av den officiella Sweden.se berättar att köttbullen togs hem av Karl XII och har sedan förädlats. Nyheten bestreds ganska kraftigt av bland annat Expressen, men det hindrade naturligtvis inte att nyheten spreds som en löpeld över världen och Stephen Colbert gjorde naturligtvis ett inlägg som tar med många svenskheter i sketchformatet.
Big Fat Quiz of Everything och Dagen H (Postad 2019-12-11)
När året lider mot sitt slut så kan det ju vara dags att titta tillbaks på... förra året! AllaTalarSvenska-besökaren Vanja har tittat på 2018 års upplaga av The Big Fat Quiz of Everything och hittar då en fråga som har med Sverige att göra - Dagen H. Dagen så vi gick över till högertrafik.  Det visas bild från Kungsgatan på Dagen H och frågan som ställs är då vad som orsakade trafikkaoset. Ett av lagen gissar på rusning till det nyöppnade IKEA. Själva frågan: ... och svaret: Mot slutet, precis innan reklamavbrottet - och säkerligen en liten kick tillbaks till Dagen H och Stockholm - så...
Vad händer på Alla Talar Svenska? (Postad 2018-06-27)
Inte mycket kan jag avslöja. För stunden står arbetet med Alla Talar Svenska still. Inte för att jag har tappat intresset, stinget eller sugen. Nej, det har bara handlat om att tiden inte räckt till. Under det senaste året har jag varit upptagen med att göra research för och skriva boken Serietidningsreklam! som har skeppats ut till sina förhandsbokare under våren och som kommer i butik i september. (Du kan lägga en beställning på t.ex. Bokus så får du den när den släpps.) Det arbetet är numera klart och jag kan ägna tiden åt annat - som att lägga upp nytt material på Alla Talar Svenska! FEL...

Sidor