Artiklar

Swedish smorgasbord (Postad 2020-07-15)
Saturday Night Live försöker reda ut de felaktiga begreppen kring Sverige, svenske kocken, glögg och andra stereotyper som ofta felaktigt tillägnas oss svenskar. De lyckas inte ... riktigt ...
Hur Will Ferrell smälter in med oss svenskar (Postad 2020-06-30)
Skådespelaren och konikern Will Ferrell är, som många av oss vet, gift med en svenska och besöker Sverige ofta och länge. I en intervju med James Corden så berättar Will hur han med lätthet (typ) smälter in med oss andra svenskar. Lite senare så talar han också om sin nya film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, som har haft premiär på Netflixi juni i år, där man får följa Will rollfigurs i den europeiska schlagerfestivalen. Jag kommer att skriva mer om den filmen framöver.
Nämn några länder i Europa (Postad 2020-04-28)
En av de mer frekventa tipsarna till Alla Talar Svenska, Mr. Cane, tipsar om en SNL-sketch med Jerry Seinfeld i gästrollen. Vi ser också Chris Farley, Adam Sandler och David Spade i några av rollerna. Livet är ganska hårt för den stackars läraren som försöker locka fram lite kunskap från eleverna. Någonstans i mitten klämmer Chris Rock med ett europeiskt land som vi alla känner igen.  
Lär känna svensken (Postad 2020-03-19)
I augusti 2019 vann SVT:s tv-program "Bäst i test" TV-priset Kristallen. På andra sidan Nordsjön, i StorBritannien, heter programmet Taskmaster och i ett av programmen så ska de få ut svar från en svensk.
Colbert är upprörd (Postad 2020-01-14)
Stephen Colbert är upprörd - ja, rent chockad över det faktum att Swedish Meatballs har ett historiskt förflutet från Turkiet. En artikel som skrevs och spreds av den officiella Sweden.se berättar att köttbullen togs hem av Karl XII och har sedan förädlats. Nyheten bestreds ganska kraftigt av bland annat Expressen, men det hindrade naturligtvis inte att nyheten spreds som en löpeld över världen och Stephen Colbert gjorde naturligtvis ett inlägg som tar med många svenskheter i sketchformatet.

Sidor