The alibi

Ray Elliot (Steve Coogan) har kommit på den underbara affärsidéen med att spika samman osänkbara alibin för folk som behöver det vid vissa tillfällen. Det kan vara makar som prasslar vid sidan om, gangsters som behöver komma bort från polisen eller en anställd som behöver komma bort från jobbet ett tag, det spelar ingen roll, bara Ray får betalt. När han intervjuar Lola (Rebecca Romijn) för en anställning på sitt företag kommer Rays gamla partner Putty (Henry Rollins) fram och säger hej. Han slår sig ner och pratar lite i förtroende med Ray, och då låter det så här:

Batman och Robin

Tidigt i filmen föreläser Batman (George Clooney) för Alfred (Michael Gough) och Robin (Chris O'Donnell) om hur Victor Fries (Arnold Schwarzenegger) blev den superskurk - Mr Freeze - han blev eftersom de just fått rejält med stryk av honom och hans kumpaner. De tittar på en inspelning från en övervakningskamera och Batman berättar:

Batman

I slutsekvenserna av denna underbara version av Läderlappan åker Jokern (Jack Nicholson) i sin fina lila kostym på en vagn, som går i en parad han ordnat till minne av Gothams 200-årsjubileum. På vagnen står en tron, som han står framför. På tronen, som är rikt utsmyckad i guld, finns mitt på de tre svenska kronorna, formerade enligt gammal tradition, med två "övre" och en "undre" krona, på randig botten. Orsaken till att den tronen finns över huvudtaget är att man ursprungligen använde den vid inspelningen av Drottning Kristina med Greta Garbo 1933.