No sudden move

Ett gäng småskurkar blir rekryterade av den lokala gangsterfalangen, totas ihop för att tvinga en familjeman att hämta ett viktigt papper i ett kassaskåp på ett kontor. Pappret är borta, men spåren efter det lämnar blod och frågetecken bakom sig. De smartaste skurkarna, de som inte blir dödade längs vägen med andra ord, följer spåret ända upp i toppen och hittar där toppchefen Mike Lowen (Matt Damon).

The informant!

Mark Whitacre (Matt Damon) ger lite information till FBI och då de får nys om den informationens vikt så vill de har mer. Eftersom informationen Whitacre sitter inne med handlar om företaget ADM, som Whitacre själv jobbar för, gäller det ju att maskera all FBI-kopplad aktivitet så ingen misstänker något. Och det är precis det som Whitacre gör när hans två chefer befinner sig på hans kontor och FBI-agenten Shepard (Scott Bacula) ringer till Whitacre:

Bourne ultimatum

I ett försök att fånga in och ta kål på säkerhetsrisken Jason Bourne (Matt Damon) blir en journalist mördad på Waterloo station i London. På nästföljande möte lite högre upp i hierarkin diskuterar en av cheferna på CIA, Noah Vosen (David Strathairn), situationen med Pamela Landy (Joan Allen). Något som berörs är en, av diskussionen att tolka, mindre lyckad operation i vårt avlånga lands huvudstad:

Den innersta kretsen

Edward Wilson (Matt Damon) jobbar i det kalla krigets skugga, på OSS, föregångarens till CIA. Där jobbar han dagligen med hyschhysch, avhoppande ryssar och hemligheter uppåt väggarna. En dylik ryss heter Valentin Mironov (Mark Ivanir) och allt verkar ok med honom och den information som han kan lämna till OSS, men plötsligt får OSS ett samtal från en agent som meddelar att de har ett inspelat meddelande från en avhoppad general som vill ha asyl i Sverige: