Indiana Jones äventyr

Avsnitt: Attack of the Hawkmen

Sedan den unge Indiana Jones (Sean Patrick Flanery) under första världskriget har tagit värvning i den belgiska armén har han visat sig mycket duktig på vad han än får i uppdrag att göra. Därför har han så småningom blivit värvad av den franska underrättelsetjänsten. I detta avsnitt har han först arbetat som flygfotograf och via flyg tagit bilder bakom fiendens linjer. Där har blivit tillfångatagen och nästan dödad av ingen mindre än det berömda tyska flygaresset Manfred von Richthofen – mer känd som Röde baronen.

Indiana Jones äventyr

Avsnitt: Istanbul, September 1918

Indiana (Sean Patrick Flanery) har tagit täcknamnet Henry Defense för att gå med i första världskriget. Efter några rundor i skyttegravarna får han en postering inom underrättelsetjänsten och blir positionerad i Istanbul. Där har han i sin tur tagit sig en täckmantel som den svenske journalisten Nils Andersson från Stockholm. Tanken är att han få till ett möte med Mustafa Kemal för att överräcka ett avtal om fred från den franska regeringen. Som representant för ett neutralt land skulle det funka mycket bättre än om ett krigande land föreslog fred.

Indiana Jones äventyr

Avsnitt: London, May 1916

Indiana (Sean Patrick Flanery) träffar på Vicky Prentiss (Elizabeth Hurley) som är verksam inom suffragettrörelsen. Indiana besöker ett av deras möten och efteråt går Indy och Vicky och fikar på ett café. De pratar om ditten och datten och plötsligt så börjar de jämföra intelligens och språkkunskaper. Vicky börjar prata på utländska och Indy svarar på samma språk. Det visar sig att de kan många språk, och de hinner passera franska, tyska, italienska och ungerska innan Vicky hinner till...