Kommer bocken brinna i år också?

Bocken i Gävle har blivit ett nationellt intresse varje år och frågan är som alltid: Kommer bocken brinna? Detta är ju också ett intresse som vandrat utanför vårt lands gränser. I tv-programmet Mock of the Week från StorBritannien, här i ett avsnitt från 2015, pratar de om bocken där Dara O'Brien listar dess historia och knappt kan hålla sig för skratt. 

 

Valentine's day

För att höja tittarsiffrorna har ett av de höga hönsen på tv-stationen bestämt att väderpresentatören, i det här fallet en tjej, ska steppa medan hon berättar vädret. Det är något som Kelvin Moore (Jamie Foxx) inte ser med så blida ögon på, men å andra sidan var han förbannad redan när han kom in i studion för att prata med Susan (Kathy Bates):

CSI NY

Avsnitt: Criminal justice

Lindsay Monroe (Anna Belknap) tar på sig uppdraget att sitta still i en fåtölj och kolla på teve för att en mördare ska kunna smyga upp bakom henne och försöka mörda henne. Naturligtvis finns det fler poliser gömda lite här och var, och medan Lindsay tar det lugnt sitter hon och kollar på ett program där utvalda deltagare ska försöka hitta ledtrådar i Sveriges hufvudstad - Stockholm.

Pinky and the brain

Avsnitt: You said a mouseful

Musen Brain håller på och planerar hur han och Pinky ska ta över världen, men blir hela tiden störd och avbruten av folk i närheten som spelar KickySack, en sorts boll man kickar mellan sig. Den har till och med en irriterande tv-reklam som Brain stör sig på:

Nu eller aldrig

Carter Chambers (Morgan Freeman) är en riktigt allmänbildad bilmekaniker och hans kollega Manny (Jonathan Hernandez) försöker, med hjälp av en bok med diverse frågor, sätta honom på pottkanten med fråga efter fråga. Carter klarar alla. När Manny frågar Carter om vem som uppfann radion verkar det dock som om Carter inte kan svaret. Manny blir överlycklig, men han biter snart i gräset...

En skruv lös

Avsnitt: Totally tool time

Tims (Tim Allen) verktygsshow Tool Time blir besökt av ett par svenskar som eventuellt ska köpa in serien för att sända den i Sverige och Europa. Redan på morgonen är Tim laddad och tar upp dagens händelse vid frukostbordet:

Tim: "Is everyone as excited about today as I am?"
Jill: "Oh yeah, I'm going to the dentist to get my teeth scraped."
Randy: "Wasn't today when those Swedish guys are coming by Tool Time?"
Tim: "Jaaa!"

Buddy

Kristoffer (Nicolai Cleve Broch) bor i ett kollektiv i Oslo tillsammans med kompisarna Geir (Aksel Hennie) och Stig-Inge (Anders Baasmo Kristiansen). På dagarna försörjer sig Kristoffer som affischklistrare och på fritiden ägnar han sig åt att göra en videodagbok, som råkar visas i Norges mest populära pratshow. En dag flyttar Henriette (Pia Tjelta) in i kollektivet, men ska bara bo där ett litet tag för hon ska åka jorden runt med sin kille Dag (Håvard Bakke) på hans båt.