En sen kväll på McCool's

Randy (Matt Dillon) har fått sparken från sitt jobb som bartender och tillbringar merparten av sina dagar med att titta på TV. När hans flickvän Jewel (Liv Tyler) kommer hem och frågar hur hans dag varit berättar han just det, att han då och där sitter och tittar på slutet av en norsk film - en norsk film med svenska skådisar.

TV-terror

Roy Knable (John Ritter) sitter mycket framför TVn. Väldigt mycket. Så mycket att hans fru lämnar honom och han har knappt någon kontakt med sina barn. Då är det kanske inte så konstigt att sonen Darryl (David Tom), som också är filmens berättare, har fått ett teknikintresse som leder till en del tvivelaktiga, men potentiellt lukrativa, sätt att använda sig av TV-tekniken - som att utpressa sin syster Diane (Heather McComb):

The morning show

Avsnitt: That woman

USAs populäraste morgonprogram, "The morning show", skakas av en sexskandal i spåren av #metoo, och den manlige programledaren sparkas. I det semi-politiska spelet bakom kulisserna på tv-bolaget så kuppar Alex Levy (Jennifer Aniston) in reporten Bradley Jackson (Reese Whitherspoon) som kommer från södra USA och en tv-kanal som mer eller mindre ingen har hört talas om. Det visar sig dock att Bradley har en tendens att inte följa manus och bara några minuter in i sitt första program så berättar hon att hon har gjort en abort när hon var 15.

Kommer bocken brinna i år också?

Bocken i Gävle har blivit ett nationellt intresse varje år och frågan är som alltid: Kommer bocken brinna? Detta är ju också ett intresse som vandrat utanför vårt lands gränser. I tv-programmet Mock of the Week från StorBritannien, här i ett avsnitt från 2015, pratar de om bocken där Dara O'Brien listar dess historia och knappt kan hålla sig för skratt. 

 

Valentine's day

För att höja tittarsiffrorna har ett av de höga hönsen på tv-stationen bestämt att väderpresentatören, i det här fallet en tjej, ska steppa medan hon berättar vädret. Det är något som Kelvin Moore (Jamie Foxx) inte ser med så blida ögon på, men å andra sidan var han förbannad redan när han kom in i studion för att prata med Susan (Kathy Bates):

Episodes

Avsnitt: Episode one

Sean Lincoln (Stephen Mangan) och Beverly Lincoln (Tamsin Greig) är manusförfattare till den enormt populära brittiska tv-serien Lyman's boys och när de vinner ännu ett pris för serien blir de tillfrågade av amerikanen Merc Lapidus (John Pankow) om de inte vill komma över och göra en amerikansk version av serien. De blir i stort sett lovade en plats i höstens tv-tablåer på plats. De funderar en stund och tackar sedan ja. De tror sedan att allt ska gå enkelt och smidigt, men det blir helt tvärtom.

CSI NY

Avsnitt: Criminal justice

Lindsay Monroe (Anna Belknap) tar på sig uppdraget att sitta still i en fåtölj och kolla på teve för att en mördare ska kunna smyga upp bakom henne och försöka mörda henne. Naturligtvis finns det fler poliser gömda lite här och var, och medan Lindsay tar det lugnt sitter hon och kollar på ett program där utvalda deltagare ska försöka hitta ledtrådar i Sveriges hufvudstad - Stockholm.

Pinky and the brain

Avsnitt: You said a mouseful

Musen Brain håller på och planerar hur han och Pinky ska ta över världen, men blir hela tiden störd och avbruten av folk i närheten som spelar KickySack, en sorts boll man kickar mellan sig. Den har till och med en irriterande tv-reklam som Brain stör sig på:

Brain: "They're doing it again."
Reklamröst: "Yes, they're doing it in Lapland, they're doing it in Brazil, they're even doing it in Washington D.C. KickySack - everyone's doing it. KickySack - the sensation that kicks fun into high gear."

Nu eller aldrig

Carter Chambers (Morgan Freeman) är en riktigt allmänbildad bilmekaniker och hans kollega Manny (Jonathan Hernandez) försöker, med hjälp av en bok med diverse frågor, sätta honom på pottkanten med fråga efter fråga. Carter klarar alla. När Manny frågar Carter om vem som uppfann radion verkar det dock som om Carter inte kan svaret. Manny blir överlycklig, men han biter snart i gräset...

Studio 60 on the Sunset strip

Avsnitt: Nevada Day, part 2

Inför kvällens sändning av sketchprogrammet Studio 60 har två utav skådespelarna hamnat i Pahrump, Nevada på grund av lite legala orsaker. Därför måste andra skådisar göra nya roller och Matt (Mathew Perry) berättar hur de ska göra och vilka rockader som ska göras bland sketcherna i programmet. Då låter det så här:

Matt: "Alex, start looking at Tom's part in the Visa customer service sketch."
Kim: "I can help you with that."
Matt: "And also look at Red Carpet at the Nobel Prize."