South Park

Avsnitt: 
Spontaneous combustion

South Park drabbas av att folk plötsligt fattar eld och brinner upp, en efter en. Geologen Randall Marsch sätts på problemet eftersom han är den enda forskaren i staden. Till slut kommer han fram till att de som fattat eld och dött är de som nyligen fått en flickvän eller pojkvän och därför håller inne sina fjärtar. Till slut blir det för mycket metangas i mage och tarmar och man fattar eld. För detta framsteg inom forskningen nomineras Randall till Nobelpriset som delas ut under en Oscars-liknande ceremoni som leds av Whoopi Goldberg:

Talare: "We now return to the 42nd annual Nobel prize awards. Here are again your host Whoppi Goldberg."
Lyssna på ljudklippet (49 kb)

Och när Whoopi har intagit scenen fortsätter säger hon:

Whoopi: "And now here to present the Nobel Prize for science, here is Nick Nolte."
Nick: "Science is good. Science is very important. This years's nominees are: Harold R Pinkerton for his further development of the grand unified theory of physics. Randy Marsch for his formulated break-wind-theory on spontaneous combustion. And Alphonse Mephisto for his seven-assed Galapagos turtle. And the Nobel Prize goes to: Randy Marsch for the theory of spontaneous fart thing."
Lyssna på ljudklippet (178 kb)

Det slutar dock inte här. Det framkommer lite senare att då folk börjar fjärta och prutta hej vilt så orsakar detta ett hål i ozonlagret. Folk är allmänt förbannade eftersom de nu börjar dö av hudcancer och farliga solstrålar. När Randall konfronteras med en arg mobb så är det någon som skriker följande:

Mobbdeltagare: "You've killed us all!"
Mobbdeltagare: "Shove that Nobel prize up your ass!"
Lyssna på ljudklippet (13 kb)

South Park, avsnittet Spontaneous combustion (1999)
Originaltitel: South Park
M5, Gjohan, Per Leander, Urban Gladstrååhle. Tack till GJohan för ljudklippet.