Då: HTML, Nu: ASP

Två händer på andra sidan av en grön dataskärm

I nästan 10 års tid uppdaterades SviF genom att jag aktivt gick in i ett flertal olika HTML-dokument vid en uppdatering, och då jag på 2000-talet började lägga upp nästan dagliga nyheter så bågnade till slut hela sidan och dess uppbyggnad. Då jag hela tiden hade målsättningen att lära mig ASP (Active Server Pages) och bygga upp SviF runt en databas blev det inte att jag omarbetade vare sig design eller sidorna med de olika rapporterna på. Resultatet blev efter fem sex år att de olika filerna var över 100 kb stora, vilket kanske inte låter så mycket nu när bredband finns i vart hem, men det tar sin lilla tid att ladda då man sitter på modem och dessutom blev överskådligheten riktigt dålig. På vissa sidor kunde det ligga upp till 50 olika rapporter.

Våren 2006 blev det äntligen tillräckligt många personer som ville gå en ASP-kurs på Folkuniversitetet för att de skulle dra igång kursen. Jag var naturligtvis en av dem och ett halvår senare var jag klar med databasen och sidorna runt den samt med en ny design till SviF. Tidigare var varje rapport inlagd på vilket sorts kriterium den bestod av, nu är det rapporten som står i centrum och det anges bara vad för slags svenska inslag som finns med i rapporten. Enklare och bättre då vissa filmer och tv-serie-avsnitt faktiskt har olika svenska inslag.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.