Vad sker på Alla Talar Svenska?

"Händer det nåt, egentligen?"

Ja, det kanske du som besökare frågar dig när du kommer hit. Senaste inlägget är från i somras, och där det brukar komma minst ett inlägg i veckan händer det inte så mycket för stunden. 

Det händer dock en massa saker, men inte som syns. Jag som ligger bakom Alla Talar Svenskas webbplats håller på och går över till en nyare plattform (och en aningen uppdaterad design - men inte mycket) och det är en hel del som behöver falla på plats. Därav det lilla uppehållet i publiceringen av inlägg här. 

Ny version av Alla Talar Svenska!

På årets näst sista dag så kom så (till sist) den nya versionen av Alla Talar Svenskas webbplats upp på internet.

Det har varit en ganska lång resa, första steget till en ny design och ny webbplats togs redan i våras och de senaste månaderna har varit fyllda med att försöka hitta och lösa alla småbuggar och småfixningar som krävdes. Men idag så tyckte jag att det var dags att skeppa iväg den.

SviF – Sverige i Filmerna - firar 10 år på webben & byter namn till AllaTalarSvenska.se

För 10 år sedan, sommaren 1997, satt jag och kollade på en videorulle tillsammans med mina kompisar och plötsligt pratar en av huvudrollsinnehavarna svenska! Det slog mig där och då att jag sett fler dylika händelser genom årens alla bra och dåliga filmer jag sett. Eftersom jag hade en massa fritid, det var ju ändå sommar, fixade jag ihop en hemsida som täckte in området - svenskar i utländska filmer. Från början hade jag inte så många rapporter, och nästan alla var amerikanska.

Då: HTML, Nu: ASP

I nästan 10 års tid uppdaterades SviF genom att jag aktivt gick in i ett flertal olika HTML-dokument vid en uppdatering, och då jag på 2000-talet började lägga upp nästan dagliga nyheter så bågnade till slut hela sidan och dess uppbyggnad. Då jag hela tiden hade målsättningen att lära mig ASP (Active Server Pages) och bygga upp SviF runt en databas blev det inte att jag omarbetade vare sig design eller sidorna med de olika rapporterna på.

The upside of anger

Familjen Wolfmeyer decimeras då Grey Wolfmeyer (Danny Webb) lämnar dem i sticket och följer med sin sekreterare till ett främmande land. Här berättar mamma Terry Ann Wolfmeyer (Joan Allen) nyheten för de fyra döttrarna vid frukostbordet: