Bild från filmen The island of dr. Moreau

The island of dr. Moreau

Då den skeppsbrutne Douglas (David Thewlis) först kommer till öns fastland visas han in i Dr. Moreaus hem, och väl lämnad ensam går han runt och tittar på de olika exotiska sakerna som hänger på väggar och står på bord. Där hänger även något så exotiskt som ett Nobelpris, två stycken papper som ramats in och hängts upp på väggen. Diplomet visas i extrem närbild och man har god tid på sig att läsa att det är ett Nobelpris, som givits ut av Kungl. Karolinska Mediko-Kirurgiska Institutet. På en byrå under tavlan ligger även Nobelmedaljen. Strax därpå senare möter Douglas herr Montgomery (Val Kilmer) ute på verandan. De pratar en liten stund om dr Moreau och då säger Douglas i förbifarten:

Douglas: "Saw the Nobel prize."

Audio file

Här finns även några bilder som kan vara värda en titt:

Affisch för filmen The island of dr. Moreau

Gabriel Karlsson, Tumlebo, Joakim Larsson. Tack till Dennis W och Anna Pärsson för de inscannade bilderna. Tack till Niklas H. för ljudklippet.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.