Spartan

I tron om att hon är vilken tjej som helst råkar den amerikanske presidentens dotter Laura (Kristen Bell) bli kidnappad och smugglad till arabvärlden där hon ska säljas som slav. Scott (Val Kilmer) är en av de soldater som ingår i den primära gruppen som ska hitta och rädda henne från kidnapparna. Det visar sig efter ett tag att Secret Service i en diskussion med presidenten har gjort upp en plan där hon ska hittas drunknad så att de slutar leta efter henne. Presidenten tycker nämligen att hans dotter inte främjar vare sig hans jobb eller hans karriär.

Top secret

Den amerikanske tonårsidolen Nick Waters (Val Kilmer) blir i denna film indragen i en spionhistoria i Östtyskland. Tillsammans med Hillary Flammond (Lucy Gutteridge) kommer han en östtysk plan för väldsherravälde på spåren. Vid ett tillfälle söker de ledtrådar genom att besöka en svensk bokhandel någonstans i Östtyskland. Den heter ”Sven Jorgensen – Rare Swedish Books” och när de närmar sig visar Hillary var den ligger:

Hillary: "There it is. It's a Swedish bookstore."

The island of dr. Moreau

Då den skeppsbrutne Douglas (David Thewlis) först kommer till öns fastland visas han in i Dr. Moreaus hem, och väl lämnad ensam går han runt och tittar på de olika exotiska sakerna som hänger på väggar och står på bord. Där hänger även något så exotiskt som ett Nobelpris, två stycken papper som ramats in och hängts upp på väggen. Diplomet visas i extrem närbild och man har god tid på sig att läsa att det är ett Nobelpris, som givits ut av Kungl. Karolinska Mediko-Kirurgiska Institutet. På en byrå under tavlan ligger även Nobelmedaljen.