Simpsons

Avsnitt: Podcast news

Lisa och Marge fastnar i true crime-podcast-träsket och lever med podden dag för dag. När podden Intermindable med Tabitha Shingle kommer till Springfield för att göra en live-poddinspelning så är naturligtvis Lisa och Marge där i publiken. Tabitha berättar om podden och dessa frmatidsplaner, och samtidigt kommer Kent Brockman för att göra ett reportage kring true crime-podcaster, något som Kent anser är en dagslända och andrahands-journalism.

Succession

Avsnitt: Rehearsal

Den svenska investeraren Lukas Matsson (Alexander Skarsgård), har ett videosamtal med Kendall Roy (Jeremy Strong). Han kan inte sova, och sitter och äter Bilar och dricker Apotekarnes julmust för att få tiden att gå.

The hummingbird project

Genom att lägga en datakabel mellan Kansas och New York hoppas kusinerna Vincent Zaleski (Jesse Eisenberg) och Anton Zaleski (Alexander Skarsgård) tjäna millisekunder på dataöverföringen och därigenom kunna hantera aktiemarknadstransaktioner på ett effektivare sätt och på det sättet tjäna miljoner. I teorin är det lätt, men i praktiken innebär det att man måste borra sig igenom jordytan i en rak linje från Kansas till New York. För det behöver de en skicklig projektledare och 

True blood

Avsnitt: Radioactive

Det är underliga tider i Bon Temps, eller världen över för den delen. Genom att indirekt dricka blod från älvvampyrhybriden Warlow (Robert Kazinsky) har några av vampyrerna lyckats vistas i dagsljus. Warlow är ju dock inte världens mest sympatiska person och allt har ju ett slut. Sookie (Anna Paquin) och Jason (Ryan Kwanten) dödar, med hjälp av Niall Brigant (Rutger Hauer) Warlow och i det ögonblick som han dör förlorar alla vampyrerna sin förmåga att kunna vistas i solsken.

Skarsgård och Lady Gaga = Sant

Det är visserligen två år sedan Lady Gaga gjorde succé med sången och video Paparazzi, men det slutar aldrig att förundra att Alexander Skarsgård är med i video (gjord av Jonas Åkerlund) och att hon snackar riktigt skön och bra svenska i inledningen.

 

Tack till Mr Cane för påminnelsen!