Familjen är värre

Greg Focker (Ben Stiller) och sin fästmö Pam Byrnes (Teri Polo) ska ta med Pams föräldrar till Miami för att spendera en helg tillsammans med Gregs föräldrar. När Greg och Pam kommer hem till Pams föräldrar för att hämta upp dem hittar de Jack (Robert De Niro) med sitt barnbarn i barnkammaren. Jack håller på och lär barnbarnet teckenspråk eftersom han är övertygad att barn är otroligt intelligenta och att man måste börja träna dem tidigt. Fast även barn kan tycka om kasperdockor, varpå Jack tar fram en docka som liknar Albert Einstein, och säger följande till barnbarnet:

Starsky & Hutch

Reese Feldman (Vince Vaughn) har samlat några gangsterkollegor runt sig för att visa upp sin nya underdrog. Denna substans har samma egenskaper som vanligt kokain, med den väsentliga skillnaden att det inte luktar som det brukar. Följaktligen så kan inte hundar spåra det. Reese är mäkta stolt över sin produkt, bjuder på den och proklamerar sedan:

Skurk: "Mmm. Taste kind of sweet."
Reese: "If this shit wasn't illegal, guys, we'd be up for the Nobel Prize."

Och så kom Polly

Reuben Feffer (Ben Stiller) har precis blivit bedragen av sin hustru på deras bröllopsresa och när han försöker samla ihop sitt liv igen träffar han på sin gamla klasskamrat Polly Prince (Jennifer Aniston). Han blir hals över huvud förälskad i henne och försöker få till en dejt med henne genom att "råka" träffa på henne mitt på stan. Deras konversation blir lite krystad och mot slutet så dyker en svenskhet upp:

Zero effect

Daryl Zero (Bill Pullman) är nog världens bästa privatdetektiv och har blivit anlitad av Gregory Stark (Ryan O'Neal) för att hitta en borttappad nyckelknippa och för att lösa ett utpressningsmål. Daryl börjar nysta i målet och kommer fram till att ett över tjugo år gammalt mord har med utpressningen att göra. Mordet utspelades på ett hotellrum och av fotona som Daryl och hans kollega Steve Arlo (Ben Stiller) studerar så börjar de prata om sängen som står i hotellrummet. Daryl, som vet otroligt mycket, berättar för Steve: