Dirty sexy money

Avsnitt: The bridge

Sanningen hinner ikapp prästen Brian Darling (Glenn Fitzgerald) som tvingas erkänna att den föräldralöse pojke han har inhyst hos sig och sin familj inte alls är föräldralös. Tvärtom, det är Brian som är pojkens far och när det kommer fram slänger Brians fru ut såväl Brian som Brian Jr. (Will Shadley) ur huset. De får helt sonika flytta hem till Brians föräldrar där Brians pappa Tripp (Donald Sutherland) pratar med Brian Jr vid frukostbordet morgonen därpå:

Tripp: "Du engelska? That is Swedish for 'you speak English'."

Dirty sexy money

Avsnitt: The lions

Nick George (Peter Krause) är advokaten vars pappa hela hans liv varit familjeadvokat till familjen Darling, med Tripp Darling (Donald Sutherland) i spetsen. När Nicks pappa dör i en mystisk flygolycka tar Nick hans plats som Darlings advokat. Med detta innebär det att han får ta hand om allt som famliljen behöver och inte behöver. Ett exempel på något som familjen inte behöver är sonen Brians (Glenn Fitzgerald) lilla snedsteg för sju år sedan som resulterade i en son som plötsligt lämnas hos honom av mamman.

Baltic storm

Tyska journalisten Julia Reuter (Greta Scacchi) blir kontaktad av forne Stasi-agenten Gehrig (Dieter Laser) som sitter inne med information om ett forskaravhopp från Ryssland. Enligt Gehrig är det bara toppen på ett isberg av transporter av både folk som vapen från Ryssland till andra länder. Han vet att forskaren ska fraktas från Ryssland till väst, via Tallin och en färja till Stockholm - färjan Estonia. På kommandobryggan på Estonia gör kaptenen för den avlösande besättningen sin entré och frågar ut sina kollegor om vädret:

Ett oväntat besök

Paret Louise och John Kittredge (Stockard Channing och Donald Sutherland) får oväntat besök en sen kväll. En ung man, Paul (Will Smith), har blivit rånad i Central Park och eftersom han känner familjens barn så sökte han upp dem i sin nöd. De tar in honom under sina vingar naturligtvis, han känner ju deras barn och är väldigt charmig. Dock visar sig inte allt vara som det ska. Nästa morgon hittar de Paul tillsammans med en ung man i sovrummet och allt vänds upp och ner.

Beerfest

Johann von Wolfhaus (Donald Sutherland) trillar av pinn av hög ålder och sönerna Jan (Paul Soter) och Todd (Erik Stolhanske) får ansvaret att ta med Johanns kremerade aska tillbaks till Tyskland för att strö ut askan i Johanns hemtrakter under Oktoberfest. Väl där dras de med i allsköns festligheter och öldrickande eftersom hela trakten festar och skålar. De hamnar vid ett gäng som sjunger glada suparsånger från sitt hemland, och naturligtvis finns Sverige och svenskarna med som sjunger följande lilla sång: