The handmaid's tale

Avsnitt: Vows

June Osborne (Elisabeth Moss) håller på och flyttar in tillsammans med Luke Bankole (O-T Fagbenle) och när de håller på och tar ut möbel efter möbel så ger Luke en komplimang till June, som anspelar på hennes härstamning:

Luke: "Ooh, beautiful and strong. Must be your, uh,Swedish lineage, just..."
June: "Just so you know, I'm never moving again. Ever."
Luke: "Deal. I'll put it in the vows."
June: "Oh, yeah. We should definitely put it in the vows."

Children of men

Året är 2027, och inga barn har fötts på 18 år. Världen är i uppror, och krig och terrorism pågår i hela världen. I en brittisk propaganda-video visas hur olika storstäder runt om i världen drabbats av olika katastrofer och liknande.

En av städerna är Stockholm. Där går hundar runt på gatorna och äter av kött, vilket kan anses vara människor med tanke på hur läget är i några av de andra städerna.

Countdown to chaos

Sekelskiftet börjar närma sig och många är rädda för att den så kallade milleniebuggen ska strula till datorer, maskiner och allt runt omkring oss. I början verkar det som om det går bra, att datorerna klarar av att gå över till 2000, men sedan börjar problemen. Sjukhusapparatur flippar ut, plan störtar, elförsörjning försvinner. Dessutom så blir ett kärnkraftverk i Sverige modellen för hur det skulle kunna gå i USA. Johanson (Inday Ba) får rapporten om att något har gått snett och tar kontakt med sin chef Nick Cromwell (Ken Olin):

28 dagar senare

På DVD-utgåvan av den här ruskiga skräckisen finns det en valmöjlighet där man kan få se bortklippta scener. Där visas några scener från taxiresan vårt hjältegäng gör för att hitta fler överlevande och bland dessa scener snackas det inte mindre än två gånger om Sverige. Den första kommentaren kommer från Jim (Cillian Murphy) och den andra kommer från Frank (Brendan Gleeson):

Jim: "See what this country needs is higher taxes. You take a look at Sweden."