En sen kväll på McCool's

Randy (Matt Dillon) har fått sparken från sitt jobb som bartender och tillbringar merparten av sina dagar med att titta på TV. När hans flickvän Jewel (Liv Tyler) kommer hem och frågar hur hans dag varit berättar han just det, att han då och där sitter och tittar på slutet av en norsk film - en norsk film med svenska skådisar.

The playbirds

För att främja försäljningen av den brittiska porrtidningen Playbirds så gjordes ett manus om en mördare som förföljer de modeller som är med i tidningen, och det resulterar i en dålig mjukporrulle som ingen gråter över att den inte gått till historien. Men eftersom historien kretsar kring de kvarter i London som vid den här tiden tillhör de lite mer smutsiga så finns bland annat biografer som visar porrfilmer.

The rewrite

Keith Michaels (Hugh Grant) skriver filmmanus och har vunnit många och kända priser för sina verk, men har tappat stinget och börjar bli "ute" i Hollywood. För att få sin ekonomi att gå ihop måste han börja jobba som lärare, och lära andra skriva filmmanus på sina kreativa idéer. När han anländer till skolan så lyckas han bli full, förolämpa sina kollegor och inleder sedan ett förhållande med en av sina elever. När verkligheten hinner ikapp honom och han ställs inför ultimatumet att lämna skolan eller bli dragen framför en etisk kommitté så har han inte direkt en bra dag.

Seinfeld

Avsnitt: The smelly car

George Costanza (Jason Alexander) går till videobutiken och finner sig där stå och beundra två kvinnor medan han för en egen monolog i skallen. Vad som är intressant är att till vänster om de båda damerna finns en svensk film att hyra - Dunderklumpen.

Dunderklumpen är en svensk film från 1974, regisserad och delvis animerad av Per Åhlin, med manus av Beppe Wolgers som också är med och spelar i filmen. 

Min polare Gud

Jerry Landers (John Denver) får en dag ett brev som meddelar att han har tid för en intervju med Gud ett par dagar senare. Han skrynklar ihop och slänger lappen, men den dyker upp en stund senare i hans säng. Han river sönder den och slänger papperslapparna och nästa dag hittar han den bakom ett salladsblad när han är på jobbet. Han ger upp och beger sig till adressen i brevet. Där, i rum 2700, på 27e våningen i ett hus med bara 17 våningar träffar han så Gud. Eller, i alla fall rösten då Jerry inte får se Gud, det funkar inte så. 

Mystery science theater 3000

Avsnitt: Overdrawn at the memory bank

Mike Nelson (Michael J. Nelson) har skjutits upp till en rymdstation, kallad Satellite of Love, av galna vetenskapsmän som experimenterar på hans hjärna genom att tvinga honom se på dåliga filmer. För att behålla sina sinnes fulla bruk bygger Mike robotar som hjälper honom med att utropa skämt under det att de sitter i biosalongen och ser filmen. Vid ett tillfälle så tittar Mike och robotarna Crow och Tom Servo på filmen "Overdrawn at the memory bank" med bland andra Raul Julia i en av rollen som Aram Fingal.

Parker Lewis

Avsnitt: Full mental jacket

Jerry (Troy W. Slaten) ska göra en muntlig redovisning om alkemi, och blir ihopparad med Rita (Kristin Dattilo) som han är hemligt förälskad i. Han blir totalnervös och det blir Rita med, eftersom hon inte tycker om muntliga redovisningar. Påpassligt nog skolkar de båda från lektionen, och Jerry tar sin tillflykt i datasalen. Dit har faktiskt också Rita sprungit till och när de tu sitter där i mörkret tillsammans fäller Rita en tår. Parker (Corin Nemec), som är tvseriens berättarröst tillika huvudperson, beskriver vad som händer när en kvinna fäller en tår:

Death valley

Avsnitt: Two girls, one cop

På inspelningsplatsen av en porrfilm börjar plötsligt den manliga stjärnan få extra mycket hår och i nästa sekund har han förvandlats till en varulv. Panik utbryter och när poliserna Carla Rinaldi (Tania Raymonde) och John Johnson (Texas Battle) har en av filmteamets nyckelpersoner försvunnit. De frågar ut regissören (Steve Agee) och så här låter det då:

Döda män klär inte i rutigt

Privatdetektiven Rigby Reardon (Steve Martin) får besök på sitt kontor av Juliet Forrest (Rachel Ward) som ber Rigby undersöka sin fars försvinnande. Rigby tar sig an fallet som är väldigt underligt, Juliets pappa var nästan paranoid alldeles innan han försvann, han skrev namn på listor och gömde dem överallt, lite här och där. En sådan lista hittar han på Juliets pappas kontor, men överrumplas av en mördare som kommer dit och stjäl listan och sätter en kula i Rigby. Han överlever dock och stapplar till Juliets hem där han svimmar.

Torremolinos 73

Alfredo (Javier Cámara) är anställd på Montoyaförlaget som dörrförsäljare av uppslagsverk, men det går dåligt med försäljningen, både på det personliga planet och på hela förlaget. Efter en tuff dag på jobbet i regn och kyla kommer han hem till sin fru Carmen (Candela Peña) och de myser med nylagad mat framför teven. Reklamen låter så här...

Reklamröst: "El séptimo arte. Bogart, Garbo y muchos más. 'Historia universal del cine'. De Editorial Montoya."