Bild från filmen "Min polare Gud"

Min polare Gud

Jerry Landers (John Denver) får en dag ett brev som meddelar att han har tid för en intervju med Gud ett par dagar senare. Han skrynklar ihop och slänger lappen, men den dyker upp en stund senare i hans säng. Han river sönder den och slänger papperslapparna och nästa dag hittar han den bakom ett salladsblad när han är på jobbet. Han ger upp och beger sig till adressen i brevet. Där, i rum 2700, på 27e våningen i ett hus med bara 17 våningar träffar han så Gud. Eller, i alla fall rösten då Jerry inte får se Gud, det funkar inte så. 

Jerry tror först att det är ett skämt, men får se sig besegrad när Gud vet lite för mycket samt att han även pratar från Jerrys bils stereo. Det Gud vill är att Jerry ska bli en modern Moses, en budbärare i en modern tid, för att berätta att Gud finns.

Jerry berättar för sin flickvän Bobbie Landers (Teri Garr) och hon tror naturligtvis inte sina ögon. Efter en god natts sömn tror Bobbie att hon har hittat ett bra bevis för att det inte är Gud, men Jerry snärtar tillbaks med en svensk skådespelerska från filmen Jeanne d'Arc.

Bobbie: "Because, you know, I was thinking... you didn't actually see, all you did was hear. And you know what they say."
Jerry: "What?"
Bobbie: "Seeing is believing. Not hearing."
Jerry: "What about Ingrid Bergman?"
Bobbie: "Ingrid Bergman?"
Jerry: "Joan of Arc. She played Joan of Arc."
Bobbie: "Joan of Arc."
Jerry: "Joan didn't see either. She just heard, like me."
Bobbie: "Oh Jer..."

Audio file

 

Affisch för filmen "Min polare Gud"

Mr Cane

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.