Mary Queen of Scots

Mary Stuart (Saoirse Ronan) återvänder till Skottland efter att hennes make, François, avlidit. När det kommer till den, för stunden, brinnande frågan om religiontillhörighet förklarar Mary inför de styrande männen vad som gäller från och med nu: 

Chicago 10

Rättegången mot Chicago Seven är amerikansk historia och handlar om en grupp människor som åtalades för att ha uppviglat folk att demonstrera mot staten och allt det som staten står för. I filmen Chicago 10 berättas historien om rättegången, om vad som hände före och efter och vid ett tillfälle berättar Jerry Rubin om en av de mer underliga händelserna under rättegångsspelet:

Drottning Kristina

I filmen som berättar historien om vår drottning Kristina ser vi alldeles i början hur Gustav II Adolf stupar vid Lützen och där tar en tysk tag i en döende Gustavs haka och frågar honom:

Tysk: "Who are you?"
Gustav: "I was king of Sweden."

Oz

Avsnitt: Next stop, Valhalla

Hill (Harold Perrineau) berättar i inledningen och i delar under avsnittet "Next stop, Valhalla" om vikingarnas historia. I slutet kommer följande berättelse:

Hill: "The Vikings eventually got civilized, became Christians. They're now the Danes, the Norwegians, the Swedes. What's ironic is, despite all them war loving genes in their system, Norway now gives out the Nobel Peace Prize."

Barry Lyndon

I Kubricks episka drama så får vi reda på utav Berättaren (Michael Hordern) att Barry Lyndon (Ryan O'Neal) tar värvning i armén och skickas till sin förskräckelse till det härjade Europa för att delta i kriget. Eftersom England var krigiskt som tusan under den tiden som filmen utspelas hade de många fiender, något som Berättaren radar upp för oss:

Med datorn i Camelot

Vivien Morgan (Whoopi Goldberg) har lyckats få fram ett stabilt sätt att producera energi i sitt projekt. Glad och lyrisk över sin upptäckt kutar hon runt i rummet och skriker av glädje:

Dator: "Solution verified. Solution verified. Solution verified."
Vivien: "Yes, I know, I got it. Whoohoo! Come on Nobel Prize, I'm getting a Nobel Prize."