Huset Eliott

Avsnitt: Part one

Systrarna Eliott har över årsskiftet 1926–1927 varit i USA och visat upp en klädkollektion. De har då haft med sig en av sina sömmerskor, Madge Althorpe (Judy Flynn), och när de är tillbaka är de andra sömmerskorna naturligtvis nyfikna på hur det var i USA. Madge berättar gärna om resan, t.ex. då hon för tillskäraren Charles Quance (Bill Thomas) berättar vad de såg på bio:
Madge: ”And we saw Greta Garbo in ’The Temptress’ … oh! All those men chasing after her. I could’ve hit her. Oh, you’ll have to go see it when it comes here, Mr. Charles, it’s lovely.”

Huset Eliott

Avsnitt: Part five

Våren 1920 är systrarna Beatrice ”Bea” Eliott (Stella Gonet) och Evangeline ”Evie” Eliott (Louise Lombard) 30 respektive 18 år gamla, när deras far oväntat går bort. Det visar sig, att de inte ärver så mycket pengar, som de har trott – fadern har mest lämnat dem med skulder och ett belånat hus. Därför får de snart ta de jobb de kan få tag på, för att försörja sig. De är dock båda mycket duktiga på att sy kläder och Evie har även talang för att formge dem.