Red

Frank (Bruce Willis) är en före detta agent som pensionerats. Så hamnar fel person för högt upp i leden och det beslutas hipp som happ att Frank och några av hans närmsta vänner ska likvideras. De vet helt enkelt för mycket gällande vissa affärer. Sagt och gjort, vännerna slår sig ihop och slår tillbaka, och när man slår tillbaka gäller det att ha bra grejer - svenska grejer. Franks vän Marvin (John Malkovich) tycker väldigt mycket om vapen och när Frank visar Marvin sitt lilla vapengömställe blir han alldeles till sig - speciellt när han hittar ett svenskt vapen - K-pist/m45.

Burn after reading

Harry Pfarrer (George Clooney) har en affär med Osbourne Cox (John Malkovich) fru Katie (Tilda Swinton) och är naturligtvis nervös när alla tre är i samma rum, som den här speciella kvällen då paret Cox har en liten tillställning. Harry blir mer och mer nervös då han intalar sig att Osbourne vet att han och Katie delar säng lite då och då. Katie drar med Harry ut i köket för att lugna ner honom, men Harry riktar sin uppmärksamhet mot något annat i sin nervositet, nämligen de fina köksgolven som kanske kan vara svenska...?

Den perfekte mannen

Frankie Stone (Ann Magnuson) driver en framgångsrik reklamfirma och har nu politikern Steve Marcus (Ben Masters) som klient, en klient som Frankie även har ett förhållande med. I filmens inledning får man på tv se hur Steve festar runt med några partimedlemmar efter en lyckad valomgång och hur han där i kuckilurar med någon tjej. Frankie blir bränd och dumpar honom, både som pojkvän och som klient. Hon blir då kontaktad av Chemtec som behöver hjälp med att sälja in deras nya android Ulysses (John Malkovich) till såväl det amerikanska folket som amerikanska kongressen.