The day the earth stood still

Plötsligt en dag dimper ett antal enorma glödande klot ned på jorden och mänskligheten väntar med rädsla och spänning på vad detta kommer att leda till. Ur det största klotet, som landat i Central Park i New York, kliver utomjordingen Klaatu ut tillsammans med sin enorma robot Gort. Klaatu blir genast skjuten av en ivrig soldat och förs därefter till ett sjukhus. Efter uppvaknande kräver han att få tala med världens ledare, men tvingas efter att ha blivit nekad detta att rymma från myndigheterna.

A scanner darkly

Hemma hos Bob Arctor (Keanu Reeves) sitter James Barris (Robert Downey Jr.) och Ernie Luckman (Woody Harrelson) och tar det extremt lugnt. Mest för att de bara lökar, men också för att de röker på ordentligt och tar tunga droger. Medan Bob tittar på James och Ernie och ser hur de förvandlas till stora insekter hör man Ernie berätta en historia där man kan höra följande:

Johnny Mnemonic

I filmatiseringen av Gibsons bok Johnny Mnemonic användes ett svenskt vapen i en eldstrid mot den japanska yakuzan. Det är det av Bofors tillverkade pansarskottet m/86 eller AT4. Vad som är hysteriskt komiskt är att de i filmen lyckas göra två fel på ett vapen. För det första så är m/86 ett engångsvapen, men i filmen så avfyras det ett flertal gånger. För det andra så har de vapnet vänt åt fel håll, men lyckas ändå skjuta skottet framåt. Hur det fungerar vågar jag mig inte in på, men kul är det i alla fall att de skjuter svenskt.