Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

The day the earth stood still

Plötsligt en dag dimper ett antal enorma glödande klot ned på jorden och mänskligheten väntar med rädsla och spänning på vad detta kommer att leda till. Ur det största klotet, som landat i Central Park i New York, kliver utomjordingen Klaatu ut tillsammans med sin enorma robot Gort. Klaatu blir genast skjuten av en ivrig soldat och förs därefter till ett sjukhus. Efter uppvaknande kräver han att få tala med världens ledare, men tvingas efter att ha blivit nekad detta att rymma från myndigheterna. Hans objektivitet sätts på prov när han stöter på Helen Benson med son som försöker övertala honom att tänka om rörande sitt uppdrag: att rädda jorden från människan. Helen försöker på allehanda vis få Klaatu att förstå att det finns bra saker på jorden, att vi inte är så självdestruktiva som det kan tyckas men det är först när hon tar med honom för att träffa professor Barnhardt (John Cleese) som Klaatu inser att Helen kanske har rätt. Och varför professorn får honom att fundera i de banorna är inte bara för att stereon hemma hos honom spelar Bach - han har något fint hängande på väggen också:

Helen: "That's a Nobel Prize. He won it for his work on biological altruism. Probably still be in his desk drawer if I hadn't gotten it framed for him."

Audio file

Några bilder från filmen visar Nobelmedaljen och plaketten med texten KARL THOMAS BARNHARDT - Inventas Vitam Juvat Excoluisse Per Artes som betyder Lyckligt när människans liv uppfinnarens bragder förädla och som påvisar att professor Barnhardt har fått nobelpriset i fysik, kemi, medicin eller litteratur. Ekonomi- och fredspriset pryds av ett annat latinskt citat. (Fast om vi ska vara petiga så ser inte Nobelmedaljen ut så här... fast vi kan väl låta amerikanarna tro det...)

Affisch för filmen The day the earth stood still

Mr Cane

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.