Chuck

Avsnitt: Chuck versus the three words

Chuck Bartowski (Zachary Levi) är spion, ofrivillig sådan, men ändå en spion. Han delar lägenhet med kompisen Morgan (Joshua Gomez) som för tillfället är singel, och när en gammal spionkompis, Carina (Mini Anden), till Chuck dyker upp igen blir han naturligtvis störtförälskad i henne (precis som förra gången det skedde). Carina dyker upp på jobbet i datorbutiken som Morgan och Chuck jobbar i, och Morgan berättar för de andra killarna, Lester Patel (Vik Sahay) och Jeff Barnes (Scott Krinsky), i butiken om Carina:

Pinky and the brain

Avsnitt: You said a mouseful

Musen Brain håller på och planerar hur han och Pinky ska ta över världen, men blir hela tiden störd och avbruten av folk i närheten som spelar KickySack, en sorts boll man kickar mellan sig. Den har till och med en irriterande tv-reklam som Brain stör sig på:

Brain: "They're doing it again."
Reklamröst: "Yes, they're doing it in Lapland, they're doing it in Brazil, they're even doing it in Washington D.C. KickySack - everyone's doing it. KickySack - the sensation that kicks fun into high gear."

Majs ljuva knoppar

Avsnitt: A breath of French air: part 1

I serien, som utspelar sig under 50-talet och handlar om familjen Larkin, som består av Pop (David Jason), Ma (Pam Ferris) och från början sex, men snart sju barn. De har en bondgård i södra England och har ett underbart liv, som alla tar med en klackspark. Det blir därför en viss uppståndelse, när en viss Cedric Charlton (Philip Franks) kommer från skattekontoret, för att få farsan att deklarera (något som han aldrig har gjort, eftersom han inte har några inkomster, hävdar han).

Rymdinvasion i Lappland

I den här amerikansk-svenska samproduktionen dräller det av referenser till Sverige. Historien utspelar sig i Lappland där en lysande meteor kraschlandar efter att ha åkt nästan horisontellt med horisonten ett bra tag. Nyheten sprider sig snabbt om den och snart slänger Aftonbladet upp nyheten på förstasidan och tidningspojkarna skriker ut det vid gatuhörnen:

Tidningspojke: "Extra! Aftonbladet!"
Köpare: "Kan jag få en?"

En skruv lös

Avsnitt: Totally tool time

Tims (Tim Allen) verktygsshow Tool Time blir besökt av ett par svenskar som eventuellt ska köpa in serien för att sända den i Sverige och Europa. Redan på morgonen är Tim laddad och tar upp dagens händelse vid frukostbordet:

Tim: "Is everyone as excited about today as I am?"
Jill: "Oh yeah, I'm going to the dentist to get my teeth scraped."
Randy: "Wasn't today when those Swedish guys are coming by Tool Time?"
Tim: "Jaaa!"

Cirkeln som slutade läsa

Avsnitt: Magical realism

Avsnittet börjar med en fantasisnutt där Angus och Katrina sitter i en alpstuga och romantiserar. Det är egentligen Kenny som sitter och skriver sin historia i luckan på badhuset där han jobbar. I fantasin har han i alla fall följande dialog med sin älskade:

Angus: "Isn't this a glorius day?"
Katrina: "Yes. The fine weather reminds of my native Lappland."

Simpsons

Avsnitt: The old man and the 'C' student

Springfield har bestämt sig för att försöka få OS till sin stad och genomför därför en rejäl uppfräschning av staden. En målare tar därför på sig att ändra en skylt där det står LAP DANCING till det lite mer moraliskt accepterade LAPLAND DANCING.

Den nakna pistolen

Polisen Nordberg (O.J. Simpson) har blivit skjuten och ligger halvdöd på sjukhuset. Kollegorna Ed Hocken (George Kennedy) och Frank Drebin (Leslie Nielsen) beger sig dit för att lätta upp stämningen och för att få ledtrådar till vem som försökte döda Nordberg. Dialogen hamnar i ett dödläge när de kommer fram till att att dö i sjuksäng är inget värdigt sätt att dö på - varpå Frank räknar upp andra bra sätt att dö på: