Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Majs ljuva knoppar

Avsnitt: A breath of French air: part 1

I serien, som utspelar sig under 50-talet och handlar om familjen Larkin, som består av Pop (Farsan, David Jason), Ma (Morsan, Pam Ferris) och från början sex, men snart sju barn. De har en bondgård i södra England och har ett underbart liv, som alla tar med en klackspark. Det blir därför en viss uppståndelse, när en viss Cedric Charlton (Philip Franks) kommer från skattekontoret, för att få farsan att deklarera (något som han aldrig har gjort, eftersom han inte har några inkomster, hävdar han). Charlie, som han kommer att kallas, blir kvar hos familjen över natten och äldsta dottern i familjen, Mariette (Catherine Zeta-Jones), fattar tycke för honom. När han sedan blir kvar hos dem i flera veckor och han får se vilket underbart liv de lever börjar han mer och mer överge tanken på att återvända till sitt tråkiga liv på skattekontoret. När han också fattar tycke för Mariette och de sedan gifter sig är saken klar och han blir en del av familjen och deras liv.
Vid ett tillfälle ska hela familjen åka på semester till Frankrike. Charlie har livfullt beskrivit hur underbara hans barndoms somrar var där, men när de kommer fram regnar det och hotellet verkar ganska dåligt. Farsan undrar därför, om de verkligen har kommit till Frankrike, eller om det är någon annanstans:

Farsan: "Now, now, gently Charlie. Where have you brought us to, Lapland?"
Lyssna på ljudklippet (20 kb)

Affisch för tv-serien Majs ljuva knoppar

Anders E Ludde Lundin

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.