Last man standing

Avsnitt: Along came a spider

Kristin Baxter (Amanda Fuller) och Ryan (Jordan Masterson) ska ha ett barn till och deras familj och vänner samlar ihop och ger dem presenter. Kyle (Christoph Sanders), Chuck (Jonathan Adams) samt chefen Ed (Hector Elizondo) snackar ihop sig, och Ed har siktet inställt på en svensktillverkad högteknologisk sak:

Last man standing

Avsnitt: Elfie

Det drar sig mot jul och familjen Baxter har varit på julkonsert och lyssnat till när Boyd sjungit. Alla följer med hem till mamma Kristin (Amanda Fuller) och Ryan (Jordan Masterson). Ryan är emot konsumtionssamhället och det exkluderandet som julen medför hos vissa folk och i vissa religioner. Mike (Tim Allen) stör sig på att de inte har julpyntat eller ens verkar vilja fira jul. Ryan å andra sidan tycker att han gör det enda rätta, att inkludera traditioner från världens alla hörn:

Last man standing

Avsnitt: Precious snowflakes

Mandy (Molly Ephraim) frågar sin pappa om han kan hålla avslutningstalet på hennes skola och han accepterar. Det är när hans tal måste skickas in till skolan för att gås igenom så det är politiskt korrekt som Mike börjar grymta och tycka att det är något som är snett. Han skriver om sitt tal och provtrycker sitt tal för sin fru Vanessa (Nancy Travis):

Last man standing

Avsnitt: Back to school

Mikes (Tim Allen) barnbarn Boyd går i en tvåspråkig skola och det gör att Mike kommer in på en lång dialog om migration, olika folkslag och språkfärdighet. För sin vlog på jobbet Outdoor Man går han igenom den kända analogin kring smältdegeln i USA; där folk från olika kulturer blandas och blir en bra mix. I vlog-filmen är det en gryta med en massa olika ingredienser: