Ett fall för Vera

Avsnitt: Cold river

Mordutredaren Vera Stanhopes (Brenda Blethyn) väg korsas av båtägaren Richard (Robert James-Collier). Mötet sker i skulpturen Swirle Pavilion i staden Newcastle upon Tyne. I skulpturen står några städer uppräknade, däribland ”Malmo”. Orsaken till att Malmö står med är för att skulpturens stadsnamn representerar de städer som besöktes regelbundet av fartyg från Tyne: Hamburg, Genoa, Aberdeen, Rotterdam, Köpenhamn, London, Antwerpen, Hull - och Malmö!

Förföljd till Alger

Sherlock Holmes (Basil Rathbone) och Watson (Nigel Bruce) har fått i uppdrag att skydda en prinsen av Rovenien på resa från England till södra Europa. När de ska gå ombord på flygplanet berättar premiärministrern (Frederick Worlock) att det blivit lite trubbel på vägen. Planet de hade tänkt använda sig av var trasigt och det som de fick i utbyte visar sig bara ha tre platser, så alla får inte plats. Ett annat förslag seglar dock snabbt upp, ett förslag som blir starten på en händelserik båtresa för samtliga inblandade.

Matador

Avsnitt: Den 11. time

Detta är en fortsättning på handlingen i avsnittet ”Handel og vandel”.
Detta avsnitt, som utspelar sig i början av 1945, inleds som vanligt med att berättaren (Ole Andreasen) drar en resumé av tidigare handling och bland annat säger han följande:

Monte Carlo-rallyt - eller Dessa fantastiska män i sina skumpande, skraltiga automobiler

Innan rallysporten blev professionell var den snabbaste tävlingen Monte Carlo-rallyt och den drog till sig tävlande från hela världen. De tävlande startar från fem olika orter i Europa och går i mål i Monte Carlo. En utav startplatserna är Sveriges huvudstad, Stockholm, och där startar bland andra major Digby Dawlish (Peter Cook) och hans följeslagare Kit Barrington (Dudley Moore) samt tyskarna Schickel (Gert Fröbe) och Otto (Peer Schmidt).

Mission: Impossible II

Sean Ambrose (Dougray Scott) är filmens storskurk, men han får pluspoäng för att han använder sig av svenska prylar. I hans hus står det en blå datorskärm tillverkad av det malmöbaserade företaget MultiQ och den är dessutom designad i Sverige av Zenit Design Group AB.