Peacemaker

Avsnitt: Monkey dory

Peacemaker (John Cena) och hans lite udda medhjälpare i Task Force X ska utföra en raid på en fabrik där de ska försöka hitta ledtrådar till de inkräktande The Butterflies, en utomjordisk ras som tar över människor en efter en. De använder sig av en varubil för att inte väcka mer intresse än nödvändigt och på vägen dit sätter Peacemaker på lite hårdrock, och inte vilken hårdrock som helst utan svenska göteborgsbandet Sister Sin och deras låt "Fight song". Agent Emilia Harcourt (Jennifer Holland), som inte bara är Task Force Xs ledare utan även dagens förare, stänger snabbt av musiken:

Vox lux

Celeste (Raffey Cassidy och Natalie Portman) är med om en skolskjutning i staden New Brighton i USA och blir allvarligt skadad, men överlever med en hårsmån. På hennes vänners begravning framför hon en sång som hon och hennes syster Eleanor (Stacy Martin) har skrivit. Sången blir startskottet på en karriär inom showbusiness där hennes manager (Jude Law) leder henne genom karriären.

Tinker tailor solider spy

Jim Prideaux (Mark Strong) knackar på hos Control (John Hurt) som försiktigt öppnar dörren. I bakgrunden hörs en melodi som är allas vår Jussi Björling som sjunger "Land, du välsignade". Allt eftersom Control och Jim börjar inleda sin konversation så tystnar sången.

Juliet, Naked

Duncan (Chris O'Dowd) och Annie (Rose Byrne) har varit tillsammans i 15 år, men egentligen är Duncan mer ihop med rockstjärnan Tucker Crowe (Ethan Hawke) som haft större delen av sin karriär bakom sig. Duncan är helt besatt i Tuckers musik, liv och leverne och vet allt om honom - tja, nästan allt visar det.

The book of Boba Fett och Ronja Rövardotter

I den nya tv-serien The book of Boba Fett har svensken Ludwig Göransson skrivit musiken, och Sveriges Radio lyfter fram att likheterna mellan den kör som finns på ett spår liknar Ronja Rövardotters röversång kanske liiiite väl mycket.

Hör mer på Sveriges Radios webbplats:
https://sverigesradio.se/artikel/rovarsangen-som-inspirerade-till-musiken-i-tv-serien-boba-fett

River

Avsnitt: Episode 4

Detective Inspector John River (Stellan Skarsgård), som har svenskt ursprung, besöker psykologen Rosa Fallows (Georgina Rich) efter förlusten av sin partner. Dels pratar han om mordet, men även om barndomsminnen, hur han simmade i en sjö, hos sin mormor.

Yesterday

Jack Malik (Himesh Patel) har ambitionen att bli en stor artist, men lyckas inte riktigt slå sig fram och slå igenom - förrän ett udda världsfenomen gör att några brittiska popband försvinner från historien - däribland Beatles. Jack kommer ihåg deras låtar, börjar spela dem och när Ed Sheeran (spelad av honom själv) får höra hans sånger tar karriären fart. Ed tar med Jack som förband på hans Europa-turné och efter det snurrar världen bara snabbare. På Eds privatplan som ska ta dem från ställe A till ställe B så får man för ett ögonblick se en karta där Sveriges huvudstad finns med. 

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Livet är en schlager för Lars Erickssong (Will Ferrell) vars dröm om att uppträda på och vinna Eurovision Song Contest inleddes när han 1974 såg ABBA vinna med sin "Waterloo". Hans vän Sigrit Ericksdóttir (Rachel McAdams) är sedan barnsben förtjust - rent av betuttad - i Lars, men han är för dum eller för fokuserad på att bli känd och vinna Eurovision för att inse fakta. Sigrit lärde sig tydligen prata och sjunga efter Eurovision 1974, vilket hon försöker påpeka när hennes mamma Helka (Elin Petersdottir) påpekar att Sigrit hänger alldeles för mycket med Lars.