Bild från filmen Olsenbanden och Dynamit-Harry letar olja

Olsenbanden och Dynamit-Harry letar olja

Den här filmen följer i stort sett handlingen i "Jönssonligan får guldfeber", men med vissa skillnader. En sak som helt och hållet är detsamma är att en tysk ankommer med flyg och att ligan, bestående av Egon Olsen (Arve Opsahl), Benny Fransen (Sverre Holm) och Kjell Jensen (Carsten Byhring), får honom att köra över en spik, så att framhjulet på hans lilla plan får punktering. Då lyckas de stjäla väskan med pengarna, men blir av med den igen. Till skillnad från den svenska versionen rör det sig här inte om något datachip att byta pengarna mot, utan om en mikrofilm. 

När tysken ger sig ut på stan i Oslo, för att beskåda sevärdheter, har han med sig filmen i en liten handväska. Benny och Kjell följer efter honom och gör några försök att norpa åt sig väskan. Under tiden som tysken rör sig omkring i staden så får man se en staty av den svensk-norske kungen Karl XIV Johan (som var kung över båda våra länder 1818–1844).

Lite senare i filmen, när Egon ska sälja mikrofilmen till "skurkarna", ska affären gå av stapeln på ett stort höghushotell och man får bl.a. se när alla representanter för den tyska koncern, som vill ha filmen, anländer och parkerar i hotellets garage, ovanför vilket det står "SAAB's parkeringsservice".

Affisch för filmen Olsenbanden och Dynamit-Harry letar olja

Anders E. "Ludde" Lundin

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.